I Seljord har de sjøormen, nå har altså Larvik også fått sitt mysterium å bale med. Dette i form av en installasjon, en «svevende klode» på Kisteholmen i Viksfjord, som ingen vil vedkjenne seg. I alle fall har ikke ØPs redaksjon klart å nøste opp i dette. Vi går derfor ut og ber leserne våre om hjelp.

Observerte folk

Per Glorvigen fra Hamar har sitt sommerparadis på Lamøya i Viksfjord. På telefon forteller han til Østlands-Posten at han observerte folk ute på Kisteholmen forrige helg.

– De jobbet med et eller annet der ute. Installasjonen ble satt opp forrige helg, og jeg undres på hva hensikten er, forteller han på tråden fra Hamar og legger til:

– Jeg tror denne holmen er fredet, i hvert fall på våren og under hekketiden. Selve installasjonen er jo grei nok, men det er trukket usynlige tråder på kryss og tvers som skal holde kula i midten av ramma på plass. Dette er bekymringsfullt synes jeg, for meg ser disse trådene rett og slett ut som rene fuglefangerne. Det hele kan jo se ut som en kunstinstallasjon, som skal symbolisere et eller annet, men jeg skjønner ikke poenget med å ha den akkurat der ute på holmen. Jeg mener den er helt malplassert!

LES OGSÅ: Firkløver kjøpte Losen for 10 millioner: – Vi er et bra lag med felles visjon for stedet

– Helt ukjent for meg

Larvik kommune kunne opplyse om at det er ingen som har søkt om å sette opp dette «kunstverket» utenfor Lamøya. De sa også at de på stående fot ikke kunne si hvorvidt dette er en søknadspliktig installasjon eller ei. Det kan komme an på både størrelse og hvor lenge den skal stå.

Østlands-Posten var i kontakt med grunneier av holmen, som er Gjert Gjertsen, for å høre om han visste noe. Han visste ingenting om dette.

– Kan det være noe som har drevet i land? Dette er helt ukjent for meg. Kan dere sende meg bildet, var hans reaksjon.

Heller ingen av de nærmeste hyttenaboene som Østlands-Posten tok kontakt med kunne si noe om dette mysteriet.

Vet du noe om denne installasjonen? Send oss en e-post til [email protected]

LES OGSÅ: To fra Larvik vil ha denne toppjobben. Nå får søkerlisten skarp kritikk: – Svært problematisk