Skadeomfanget er uavklart for de to øvrige skadde, sier politistasjonssjef Håvard Revå ved Kongsberg politistasjon til Dagbladet.

Politiet bekreftet i 9.45-tiden at de hadde kontroll på den antatte gjerningsmannen. AMK-sentralen fikk melding om hendelsen klokka 8.48 fredag morgen.

Politiet mener det er tilfeldige personer som er knivstukket.

Utendørs ved buss

Knivstikkingen skjedde utendørs, i nærheten av en Joker-butikk, ifølge Laagendalsposten. Bygda Nore ligger om lag 80 kilometer nordvest for Kongsberg.

Salgs- og markedssjef Kjersti Danielsen Nordgård i kollektivselskapet Brakar forteller til Dagbladet knivepisoden skjedde ved en buss.

– Dette skjedde ved en buss, det er alt vi vet, og vi har ingen kommentarer utover det. Vi fikk beskjed via vår operatør Vy, sier Nordgård til avisen.

– Tragisk hendelse

Ordfører Jan Gaute Bjerke i Nore og Uvdal sier til VG:

– Det er selvfølgelig en dypt tragisk hendelse når noe sånt skjer. Kommunen vil bruke sitt apparat både på informasjon etter hvert og innkalle til nødvendig kriseteam, i samråd med politiet.

Kriseledelsen i kommunen ble samlet til møte klokka 10, sier han til NTB.

Ifølge vitner Laagendalsposten har snakket med er det flere sykebiler og luftambulanser på stedet. To politihelikoptre skal ifølge avisen også være på vei.

Til NRK bekrefter Oslo-politiet at beredskapstroppen er i Nore og Uvdal kommune i forbindelse med fredagens hendelse.