Prisene på alkohol spriker mye fra sted til sted i Larvik. I Stavern er det Solsiden som skiller seg mest ut på øl- og vinpriser.

– Hos oss koster en 0,5 Frydenlund 109 kroner, en 0,33 Corona på flaske koster 115 kroner og det samme gjør en flaske Peroni, forteller Tord Roald, daglig leder på Solsiden.

Det er på det meste 21 kroner dyrere enn det Skipperstua og Det Gule Galleriet selger samme ølen for. Skipperstua selger en flaske Corona for 94 kroner, og en halvliter Frydenlund til 96 kroner.

– Hos oss koster en Corona 94 kroner, og en Frydenlund på 0,5 koster 96 kroner, forteller Noa Malmquist Andersen på Det Gule Galleriet.

Vin i flaske og glass

Det er ikke bare ølprisene til Solsiden som topper listene i Stavern. Skal du kose deg med en flaske vin i sommervarmen, må du betale litt mer enn på de andre spisestedene som ØP har snakket med.

På Solsiden koster den billigste flasken med vin 495 kroner og det billigste glasset koster 99 kroner.

– Vi har billigvin, men vi har også kvalitetsvin. På Solsiden har vi veldig mange kunder som er glad i vin og som handler kvalitetsvin til maten sin. Hos oss har vi vin i alle prisklasser, forklarer Petter Vatne fra Solsiden.

Den billigste vinflasken på Skipperstua og Det Gule Galleriet, koster 70 kroner mindre enn den billigste vinflasken på Solsiden. Der får du en vinflaske fra kroner 425.

Larvik sentrum

Av de utvalgte restaurantene fra Larvik sentrum er det Pakkhuset som topper prislistene.

– Hos oss begynner en flaske vin på 525 kroner, et glass vin starter på 90 kroner. En 0,5 Carlsberg koster 105 kroner, og en 0,33 Corona koster 99 kroner, sier Lilly Skow Røed.

På Bedehuset er prisene litt lavere, men det skiller ikke mye.

– Den billigste vinflasken begynner på litt over 479, og for et glass begynner det på 109. En 0,4 Aas koster 89 kroner, en flaske Corona koster 89, forteller Kjetil Rødde Bruseth fra Bedehuset.

0,33 Corona i Larvik og Stavern

  • Pakkhuset: 99 kroner
  • Bedehuset: 89 kroner
  • Solsiden: 115 kroner
  • Skipperstua: 94 kroner
  • Det Gule Galleriet 94 kroner

Inn-pris som bestemmer

Samtlige av de ØP har spurt, svarer at det er prisene restaurantene betaler når de kjøper inn varene som avgjør prisen restaurantene selger varene for. Dette kalles inn- og utpris.

De forklarer også at prisene følger markedet, og at de har oversikt over hva de andre utestedene i nærheten priser varene til.