Gå til sidens hovedinnhold

Nå åpner politiet passkontoret i Stokke igjen

Artikkelen er over 1 år gammel

Mandag 20. april blir passkontoret i Stokke åpent for publikum igjen. Men kapasiteten er lavere enn vanlig.

(sb.no) – Passkontorene i Skien og i Stokke i Sandefjord vil ha begrenset tilgjengelighet fra neste uke.

Det uttaler politimester i Sør Øst politidistrikt, Ole B. Sæverud, i en pressemelding fredag.

Grunnet koronatiltakene har politiet hatt mange tjenester stengt de siste ukene.

Men fra og med mandag 20. april blir enkelte av dem åpne igjen, dog med noe begrenset tilgang og kapasitet for å ivareta smittevernhensyn til både publikum og ansatte.

Vil prioritere

Ifølge pressemeldingen fra Sør Øst politidistrikt vil deres tjenestetilbud til publikum i første omgang være begrenset til utstedelse av pass og saker som haster innen utlendingsforvaltningen.

Det betyr at politiet vil prioritere henvendelser fra dem som kan dokumentere reiser i den nærmeste tid, samt andre som er avhengig av pass, f.eks. i forbindelse med uthenting av medisiner.

Folk som trenger pass fordi de skal reise senere i år, oppfordres til å vente med å bestille time for å få utstedt pass. Alle avtaler gjøres via timebestilling på politiet.no.

Publikumsskrankene vil utover det begrensede tilbudet være stengt for henvendelser.

Det opplyses også at de øvrige lokasjonene i Sør-Øst, som vanligvis utsteder pass, fortsatt vil holde stengt.

Også utlendingskontor åpnes

Utlendinger som har saker hos utlendingsforvaltningen, vil bli kontaktet direkte – ingen uten avtalt time vil få hjelp, ifølge pressemeldingen.

«Saker som vil bli prioritet i første omgang er blant annet utlendinger som er avhengig av nødvendige papirer fra norske myndigheter eller arbeidsgivere som trenger utenlandsk arbeidskraft i landbruket og som trenger oppholdskort. I Sør-Øst politidistrikt er det utlendingskontor i Skien, Stokke i Sandefjord og i Drammen som i første omgang blir åpent.»

Kommentarer til denne saken