Gå til sidens hovedinnhold

Nå åpnes idrettshallene igjen

I Larvik åpner de kommunale hallene i løpet av neste uke.

På en pressekonferanse torsdag opplyste kulturminister Abid Raja at idrettshallene kunne åpnes umiddelbart. Men det er fortsatt forbud mot å bruke garderobene.

– Idrettslagene kan starte opp igjen med mer aktivitet for barn og unge. Det er en gladnyhet for alle som elsker idrett, sa kulturminister Abid Raja.

Utarbeider smittevernplan

I Larvik betyr det at kommunen nå jobber på spreng for koordinere en plan for gjenåpning.

– Vi har akkurat fått en tilbakemelding fra beredskapsteamet og kommunalsjefen i forbindelse med oppmykningen som ble presentert på pressekonferansen i går, og punkter som må følges opp med tanke på smittevernsreglene, sier idrettssjef i Larvik kommune, Kjetil Lundeberg.

Planen vil ta utgangspunktet i en veileder for breddeidretten som Raja lovet skal bli publisert mandag.

– Vi må se på veilederen som kommer på mandag, og at dette samsvarer med egne smittevernsregler. Deretter må planen godkjennes sentralt, fortsetter Lundeberg.

Åpner til uken

Planen er at hallene dermed kan åpnes til uken.

– Vi åpner i løpet av neste uke, og håper å åpne tidlig i uken. VI er blant annet i dialog med Eiendom med tanke på renhold, og skal ha nytt møte om det mandag morgen. Det viktigste er at det koordineres og sammenkjøres, og at det er en plan, sier Lundeberg.

På regjeringens pressekonferanse ble det også informert om at organisert idrettsaktivitet kan gjennomføres for inntil 20 personer omgang, med minst en meter avstand. Idrettsarrangement, med en ansvarlig arrangør, kan avvikles med inntil 50 personer. Organisert svømming kan gjenåpne 1. juni, og 15. juni kan antall deltakere på arrangement økes til inntil 200 personer.

Samtidig ble det klart at elitefotballen kan trene som normalt igjen, og startskuddet for eliteseriekamper er 16. juni. Fotballforbundet har utarbeidet en plan for seriestarter for toppfotballen, og går alt etter planen kan Fram starte å spille seriekamper i slutten av juli.

LES OGSÅ: Regjeringen med grønt lys for eliteseriefotball fra 16. juni, lettelse i NFF

LES OGSÅ: Alle elever tilbake til skolen neste uke: – Det blir krevende

Kommentarer til denne saken