– Dette er en viktig politisk seier som betyr mye for mange, og noe vi regner med mange barnefamilier i Larvik ønsker å benytte seg av, skriver Lisa A. Winther i en e-post til ØP.

Hun forteller at i løpet av skoleåret 2021/22 var det 9959 førsteklassinger som ikke gikk på SFO.

– Én av tre foreldre opplyser at årsaken til at de ikke har barn i SFO, er at det er for dyrt.

I Larvik kommune vil gratis SFO for førsteklassingene bety at en familie med én førsteklassing sparer omtrent 17 200 kr i løpet av et år.


– Det viktigste er at flere barn som har lyst og behov, nå kan bli med de andre barna på lek og aktiviteter på SFO, skriver Winther.

Positivt tilbud

Jan-Erik Norder, kommunalsjef for oppvekst og kvalifisering i Larvik kommune, ser svært positivt på det nye tilbudet.

– Jeg tror et godt SFO-tilbud er veldig bra for førsteklassinger. Det er en litt annen arena enn inne i klasserommet, og vi ønsker at disse to skal gå godt sammen. Det å gi en mulighet for at enda flere benytter seg av tilbudet, ser jeg positivt på, sier Norder.

Han tror tilbudet vil ha mye å si for de som kanskje ikke har hatt råd til SFO.

– Det er et fint tiltak for at økonomi ikke skal være begrensende.

– Det er mange som tenker at de ikke ønsker å benytte seg av SFO, og det har jeg respekt for. Men det er viktig at det ikke er økonomien som forhindrer, legger han til.

LES OGSÅ: Renate mener Larvik går i feil retning: – Det har vi rett og slett ikke økonomi til

Stor forskjell

Fram mot skolestart synes han det blir spennende å se om tilbudet vil ha noe å si for tallene på antall barn på skole- og fritidsordningen.

– Det blir veldig spennende å se. Jeg er iallfall helt sikker på at dette er en skikkelig gladnyhet for mange. Det er ingen tvil om at SFO-tilbudet har blitt kostbart for mange, så dette vil nok lette økonomien for barnefamilier.

– For enkelte kan det utgjøre en stor forskjell, legger han til.