Nå er det alvor

STØTTER PÅBUDET: Onsdag kom det nye restriksjoner i Larvik og da snakket ØP med Tarald Hole som  har brukt munnbind lenge. Nå blir alle i Larvik bedt om å følge hans eksempel.

STØTTER PÅBUDET: Onsdag kom det nye restriksjoner i Larvik og da snakket ØP med Tarald Hole som har brukt munnbind lenge. Nå blir alle i Larvik bedt om å følge hans eksempel. Foto:

Av
DEL

KommentarDette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er lov å være lei nå. Vi hadde håpet at starten på 2021 skulle bli bedre, men det startet med en ny smell. Vi må bare innse at korona blir en del av livene våre en stund til og finne oss i nye restriksjoner for å begrense smitten.

Du kan se alvoret i ansiktene på dem som styrer håndteringen av situasjonen også her i Larvik. Nå er det alvor. Bare onsdag kveld kom det fem nye smittetilfeller i Larvik og en skoleklasse ble satt i karantene. Totalt ble det registrert ti smittetilfeller i løpet av onsdag og per 6. januar har vi totalt 208 personer hjemmehørende i Larvik som er testet positivt på korona.

Larvik strammer til med påbud og restriksjoner. Ordføreren kaller situasjonen både urovekkende og alvorlig. Det innføres påbud om bruk av munnbind i alle butikker, på kjøpesentre, på all kollektivtransport og i drosjer, og på andre offentlige arealer der man ikke kan opprettholde én meter avstand til andre mennesker. Kommunen anbefaler også at foreldre bruker munnbind ved henting og bringing i barnehage, SFO og skole. Svømmehallene Farrishallen, Kveldehallen og Svarstad er stengt. Alle arrangementer og forestillinger i Bølgen kulturhus og Bølgen kino er avlyst, kulturskolen går over til digital undervisning.

Det er et alvor over hele situasjonen vår nå og vi blir innstendig bedt om å holde oss i ro de neste dagene og bidra til å begrense smitten mest mulig.

Vi i ØP har hele tiden oppfordret folk i Larvik til å følge de retningslinjene og påbudene som kommer fra lokale og sentrale myndigheter og det gjør vi også nå. Vi skal selvfølgelig også stille spørsmål til de tiltakene som kommer lokalt og utfordre kommunen når det er nødvendig, men det er liten tvil om at vi akkurat nå må ta et nytt dugnad for å dempe smittetrykket. Jeg ser at noen helst vil ha sine egne regler og gjerne vil strekke strikken, men nå bør vi alle følge opp.

Det er lov å være lei, men husk at det også er lys i tunnelen. Vaksineringen har startet, også i Larvik, men først er det en kneik vi må over. Kan vi klare å unngå en total nedstengning av samfunnet og flere dødsfall, er dette verdt det.

P.S. De fleste av de ansatte i ØP er også på hjemmekontor, men vi skal gjøre hva vi kan for å orientere deg om det som skjer i Larvik rundt korona-situasjonen. Ta gjerne kontakt med oss dersom det er ting du mener vi bør skrive mer om eller om det er informasjon du savner.

LES OGSÅ:

Fem nye smittetilfeller onsdag kveld – én skoleklasse i karantene

– Vi tar det på alvor, men helt hysteriske er vi ikke

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken