Gå til sidens hovedinnhold

Nå er snart pengene på vei ut i Larvik – hvem skal dele 500.000 kroner?

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For noen uker siden gikk vi i ØP ut med en oppfordring. Vi ville finne gode tiltak i Larvik som fortjente en del av en pott på 500.000 kroner.

Jeg skal love deg at det ikke har vært noen lett jobb å finne ut hvem som skal få pengene. Den siste tiden har juryen jobbet intenst med å gå gjennom 34, gode søknader. Felles for alle søknadene er at det er tiltak som uten tvil vil glede mange, skrevet av entusiaster som virkelig brenner for å sette i gang gode ting i Larvik. Tusen takk for alle søknader og ikke minst en stor takk til alle dere som ønsker å gjøre noe godt for andre.

Det er altså 500.000 kroner som vi skal dele ut og pengene er ØP, Amedias og Sparebankstiftelsen DNB, som har stilt til rådighet. ØP er slett ikke alene, over hele landet er det lokalaviser som deler ut penger til godt arbeid knyttet til arbeid for barn og unge.

Her i Larvik har vi hatt en jury bestående av vår gamle sjef, Terje Svendsen, nyhetsredaktør Henning Rugsveen, journalist Sigrid Ringnes og Vårin Alme (som ikke jobber i ØP). Jeg fikk æren av å overta Terjes plass da han gikk av med pensjon. Vi har diskutert mye og kommet fram til mottakerne vi mener bør få litt av den rause potten. Hvem som får pengene, blir kjent i løpet av kort tid.

Jeg må innrømme at jeg både gleder og gruer meg til avgjørelsen blir kjent. Gleden er lett å forklare, juryen er overbevist om at pengene kommer til å glede mange i Larvik og at det er flotte tiltak som har fått midler. Det jeg gruer meg litt for, er å skuffe alle dere som også hadde fortjent en del av potten. Vi kunne gjerne delt ut det dobbelte, men det er dessverre sånn at vi må skuffe noen. Juryen har jobbet ut fra mange kriterier og har hatt mange valg underveis., men målet har vært å finne fram til mottakere av gavepengene som kan skape trivsel og glede for mange.

Vi i juryen kan med hånda på hjertet si dette om de 34 søknadene som kom inn:

Så mange gode tiltak, så mange gode søknader, så mye bra folk.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.