Gå til sidens hovedinnhold

Nå er tiden inne for å stikke av

Artikkelen er over 1 år gammel

Forrige gang LHK tapte en kamp var mot Fjellhammer for tre måneder siden. Nå kan de seg takk for sist og takk for følge.

20. oktober 2019: Fjellhammer knuser et svakt Larvik 29–21 på hjemmebane.

29. januar 2020: Serieleder Larvik tar imot Fjellhammer i Boligmappa Arena.

Mye har skjedd på de drøye tre månedene siden sist LHK tapte en håndballkamp. Som du vil se av den tidlige, og kanskje noe krampaktige, beregningen av opprykkssjansene nederst i denne saken så ser alt mye lysere ut nå. Onsdagens hjemmekamp er første anledning til å parkere en av de nærmeste utfordrerne. Og samtidig en sjanse til revansje.

– Der vi har forbedret oss mest siden den gang er forsvarsspillet vårt. Ikke bare slipper vi naturlig nok inn færre mål, men det gjør også at vi får utnyttet løpsstyrken og farten vår. Det er lettere når man ikke må stoppe opp for å ta avkast på midten hver gang, sier kaptein Trine Bronsta.

(saken fortsetter under bildet)

Hun er ikke i tvil om at det også blir nøkkelen til å vise Fjellhammer hvor skapet skal stå denne gangen.

– Vi må stoppe bakspillerne deres, og spesielt Katarina Ugland. Det er vi godt forberedt på.

Også storscorer Elinore Johansson er enig i at det som skjer foran eget mål er mye av årsaken til at ting er blitt så mye bedre siden den søndagen i oktober.

– Vi har fått satt et godt forsvar, og det må man både for å skape trygghet og få til mer fremover. I den forrige kampen mot Fjellhammer bommet vi på for mange opplagte sjanser i første omgang, og mistet kampplanen helt i den andre, sier svensken.

LES OGSÅ: Surt tap for Larvik HK: – 2. omgang var nok årsverste dessverre

Hjemme bra, borte best?

Trener Lars Wallin Andresen forteller om en intensitet og kvalitet på de siste dagenes treninger som er akkurat slik han vil ha det. Og nå håper han at hjemme bra, borte best ikke lenger er gjeldende. For selv om det resultatmessig er likt, av de to tapene denne sesongen har et kommet hjemme og et borte, så mener han de har prestert bedre utenfor egen hall.

– Jeg synes det, uten at jeg har noen veldig god forklaring på hvorfor det er sånn. Det er ikke snakk om at jentene føler press eller noe sånt, det er i alle fall ingen som legger det presset på dem. Vi har vært gode i perioder på hjemmebane også, men litt for ofte har vi sluppet motstanderne innpå oss når vi egentlig har hatt god kontroll. Det skal vi få gjort noe med!

Heller ikke kapteinen har noen umiddelbar forklaring på hvorfor det er sånn, eller rettere sagt om det i det hele tatt er sånn.

– Det er ikke noe vi har snakket om i det hele tatt, sier Bronsta.

Johansson sier jentene ikke føler noe press, men nå først og fremst gleder seg til å spille på hjemmebane igjen.

– Det føles som det er veldig lenge siden vi har spilt hjemme nå (Ålgård 5. januar var forrige gang), etter to bortekamper på rad og så et langt opphold. Vi håper det kommer masse folk og støtter oss!, sier hun.

LES OGSÅ: LHK øker i toppen: – Den førsteomgangen gleder jeg meg til å se igjen på video

Bare én er usikker

Onsdag er altså en fin anledning til å bevise at hjemme er like bra, og det meste er i rute for vertskapet. En som imidlertid ikke helt sikkert er klar til toppkampen mot Fjellhammer, er Sofie Løwe (18). Hun har pådratt seg en infeksjon i albuen, noe som muligens setter henne ut av spill.

(saken fortsetter under bildet)


– Jeg håper virkelig jeg blir klar. Det er en utrolig viktig kamp, og jeg vil gjerne være med å revansjere tapet fra sist vi møtte Fjellhammer. Det er også lenge siden forrige kamp her i Boligmappa Arena, så det hadde vært gøy å kunne oppleve kampen ute på banen og ikke fra tribuneplass. Samtidig vil jeg ikke spille hvis jeg ikke er helt restituert, for det kommer flere viktige kamper de neste månedene, fastslår Sofie Løwe som sto over treningen mandag ettermiddag.

Første matchball

Onsdag kveld, en gang mellom klokken 20 og 20.30 vil vi ha flere svar, og tydeligere prognoser på sjansene for et LHK-opprykk.

Det som allerede er helt sikkert er at en topoenger til hjemmelaget i Boligmappa Arena denne kvelden vil øke hjemmelagets muligheter betraktelig. Om Larvik slår Fjellhammer vil de ha sju poengs forsprang ned til samme motstander, med bare 12 poeng igjen å spille om.

Riktignok vil avstanden i realiteten være seks poeng på grunn av innbyrdes oppgjør med mindre LHK vinner med mer enn de åtte målene Fjellhammer vant med sist, men legg også til at Larvik allerede lørdag møter bunnlaget Skrim borte og således bør hente inn to nye av de få poengene som kreves.

Ved seier onsdag er det grunn til å tro at Rælingen og/eller Volda blir nærmeste utfordrer (begge er i skrivende stund fem poeng bak), naturligvis også noe avhengig av hvordan det går i Rælingens bortekamp mot Førde den kvelden, og ikke minst resultatet til helgen når disse to møtes på Romerike. Begge disse to har i tillegg LHK i Boligmappa Arena senere, kamper som fort blir rene matchballer for Lars Wallin Andresens jenter.

Oppsummert: Om LHK vinner onsdagens kamp trenger de i verste fall åtte poeng av de 12 tilgjengelige på de siste seks kampene, og det er kun om de taper såpass mye på hjemmebane mot Rælingen (seier 26–22 borte) og/eller Volda (seier 35–24 borte) at de kommer bak på innbyrdes. Ved alle andre tilfeller vil det være nok med sju poeng på resten av kampene.

Men; dette regnestykket er ikke uventet noe journalister bruker mer kalorier på enn spillerne.

– Det er et kjedelig svar, men vi kan ikke tenke for mye på det. Vi er nødt til å fortsette å jobbe med de tingene vi vet vi kan bli bedre på, hver eneste dag, sier Trine Bronsta.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.