– Jeg kan ikke si noe om når vi åpner ennå eller hvor. Det må jeg få komme tilbake til, sier en ordknapp Ole Jørgen Kjellberg, som er regionsjef for Kiwi Vestfold og Telemark, til Østlands-Posten.

Kjellberg bekrefter imidlertid at kjeden skal åpne ny butikk på Øya, men ønsker ikke å gi flere detaljer i forbindelse med etableringen nå.

Med den nye etableringen blir det nå tre dagligvarebutikker på Øya. Fra før er både Rema 1000 og Meny etablert her.

Legger ingen ned

Kiwi-kjeden har i dag fire butikker i Larvik, på Fritzøe Brygge, på Farriseidet, på Nanset, og på Torstrand.

– Vil etableringen av ny butikk på Øya bety at dere legger ned en av de eksisterende butikkene i Larvik? For eksempel butikken på Torstrand?

– Nei, det betyr det ikke. Butikken på Torstrand vil tvert imot bli rustet opp, svarer Kjellberg.

– Dere etablerer jo nå en butikk på et sted der det er anledning til å ha søndagsåpent. Er det bakgrunnen for etableringen?

– Jeg vil ikke gi ytterligere kommentarer i forbindelse med etableringen enn det jeg har sagt, svarer Ole Jørgen Kjellberg til slutt.

De to eksisterende dagligvarebutikkene på Øya, Rema 1000 og Meny, har begge søndagsåpent. Det samme gjelder Meny Blinken ved Gloppe og Rema 1000 på Skreppestad.


LES OGSÅ: Larvikeid selskap må stanse kjempeprosjekt: – Et alvorlig tilbakeslag

Vil ikke kommentere

Det er Gaarder Eiendom AS som eier lokalene i Elveveien 10, og som ligger mellom bygget til Megaflis og Montér. ØP har fått flere opplysninger om at det er i bygget i Elveveien 10 den nye Kiwi-butikken skal inn.

Hans Christian Gaarder i Gaarder Eiendom vil imidlertid heller ikke gi noen opplysninger i forbindelse med dette.

– Vi har leietakere i dette bygget i dag, og de skal være der en stund ennå. Det gjør at jeg ikke ønsker å kommentere noe mer om hva som skal være i bygget framover, sier han til avisa.


LES OGSÅ: Skulle arrangeres for 26. gang: – Det er trist at denne tradisjonen nå tar slutt

Skal flytte

Daglig leder i Riis Bilglass, Tom Meyer, bekrefter at bedriften skal flytte fra lokalene på Elveveien, men vil ikke kommentere flyttingen og hvilke konsekvenser det vil få for bedriften. Han sier imidlertid at prosessen fra byggeier, Gaarder Eiendom AS, har vært ryddig.

– Ut over dette vil jeg ikke kommentere dette nå, sier han til avisa.

Riis Bilglass har hatt tilhold i lokalene på Øya i rundt 10 år, men ved Elveveien siden 1986, og leverer tjenester både innenfor bilglass og bilpleie.

Bilbutikk satser annet sted

Erik Rivrud, som er styreleder i bilforretningen Autonero AS, bekrefter også at butikken skal flytte fra lokalene i Elveveien 10.

– Dette har vi visst om lenge, og vi er på vei ut av lokalene nå, sier han til ØP.

– Hvor vi nå skal etablere oss, vil jeg imidlertid ikke si noe om ennå, men vi skal nå utvide til en større butikk. Vi skal styrke vår posisjon i Vestfold og bli langt større enn vi er i dag. Jeg skal heller invitere avisa på kaffe når vi er klare, lover han.