Nå går en stor drøm snart i oppfyllelse for Ingrid Lovise (23): – Den neste store drømmen er Stavernfestivalen

ETTER FARMOR: – Jeg tok navnet Lovise da jeg var 18 år etter farmoren min Ragnhild Lovise. Jeg har alltid elsket det navnet, sier Ingrid Lovise Anvik Hellenes.

ETTER FARMOR: – Jeg tok navnet Lovise da jeg var 18 år etter farmoren min Ragnhild Lovise. Jeg har alltid elsket det navnet, sier Ingrid Lovise Anvik Hellenes. Foto:

Ingrid Lovise Anvik Hellenes (23) gir ut sitt første album til høsten, og allerede nå slippes den første singelen. – Det føles veldig riktig.

DEL

Ingrid Lovise har jobbet hos onkel Sigmund på Anvik Gård mange sommere gjennom oppveksten, og nå har hun akkurat startet i ny jobb i en vinbar i Oslo. Fritiden, derimot, har gått til låtskriving så lenge hun kan huske, og nå går en stor drøm snart i oppfyllelse.

Fra hennes første spillejobb med et ordentlig sett på Pica Pica på Kulturnatta 2015 og fram til nå har det skjedd mye.

I hele 2019 spilte hun mange livekonserter flere steder rundt om i landet, og nå håper hun korona-situasjonen tillater flere spillejobber igjen. Nå får hun nemlig ni nye låter å fremføre.

– Jeg gleder meg veldig til å slippe både singel og album. Det føles veldig riktig, sier hun opprømt.

Albumet heter «Half of her Heart & and the Other Part» og slippes en gang på høsten. Singelen har fått tittelen «This Will Get an Oscar» og slippes allerede fredag 17. juli på alle streaming-plattformer.

– Sangen handler om det store, spektakulære i dette lille, avslører hun.

LES OGSÅ: Får kritikerslakt: – Ambisjonene er større enn evnene. Kroppen henger overhodet ikke sammen.

LIVEOPPTREDEN: Ingrid Lovise Anvik Hellenes har opptrådt live mange ganger, og hun ser frem til da korona-situasjonen tillater spillejobber igjen.

LIVEOPPTREDEN: Ingrid Lovise Anvik Hellenes har opptrådt live mange ganger, og hun ser frem til da korona-situasjonen tillater spillejobber igjen. Foto:


– Brenner for å skape opplevelser

Hva fremtiden bringer er ikke Ingrid Lovise sikker på, men hun håper hun fortsetter å få lov til å uttrykke seg selv gjennom skriving og musikk. Både i kreative og mer seriøse former.

– Jeg brenner for å skape opplevelser. Det å kunne gjøre noe lite til noe stort og spektakulært, forteller den unge artisten drømmende.

– Det som går igjen i debutalbumet er møte eller konfrontasjon med seg selv, ofte i møte med andre.

LES OGSÅ: Stavernfestivalen plages av ny svindeltrend: – Det er bare spam

For øyeblikket er Ingrid bosatt i Oslo, men dersom noen spør hvor hun kommer fra føler hun for å si Larvik. Enda hun ikke er født og oppvokst her.

– Mamma og pappa er utflyttere, så vi har egentlig bevegd oss litt rundt omkring, men hver sommer siden jeg ble født har vært tilbrakt her. For ikke å snakke om alle helge- og ferieturene til Larvik og Stavern resten av året. Det er her jeg føler jeg hører mest til. Det er så deilig å komme hit og koble av og på, og løpe turer langs Kyststien, forteller hun.

Denne helgen skulle hun i likhet med tusenvis av andre ungdom vært på Stavernfestivalen.

– Der er jeg hvert år. Det er en helt magisk stemning! Den neste store drømmen er å få spille der, smiler hun.

TRENINGSGLEDE: Ingrid Lovise foreslo å ta bilder på Lovisenlund, som hun har et godt forhold til. – Jeg var masse her med farfar og løp, hoppet høydehopp og lengdehopp. Han testet hvor sterk jeg var! Farfar ga meg idrettsglede, sier hun.

TRENINGSGLEDE: Ingrid Lovise foreslo å ta bilder på Lovisenlund, som hun har et godt forhold til. – Jeg var masse her med farfar og løp, hoppet høydehopp og lengdehopp. Han testet hvor sterk jeg var! Farfar ga meg idrettsglede, sier hun. Foto:

Ny lyd

Ingrid Lovise signerte med plateselskapet Drabant i 2018, og ga ut sin første singel tilbake i starten av 2019. Hun røper at den nye singelen og etterhvert albumet vil ha en ny «sound» enn det hun har hatt tidligere.

– Singelen vil være en slags intro til album-«sounden». Mange sammenligner meg ofte med Suzanne Vega, noen med tidlig Taylor Swift eller John Mayer, sier hun med et smil.

Nylig ble hun ferdig med Bacheloren sin i låtskriving og produksjon ved Universitet i Kristiania, og innspillingen av det nye albumet nærmer seg også slutten. Hun har spilt inn sammen med plateprodusent Kyrre Fritzner i Fredrikstad siden Desember 2019.

Kyrre Fritzner er en norsk musiker, sanger, gitarist, keyboardist, trommeslager, plateprodusent og låtskriver, som har jobbet blant annet med DeLillos og CC. Cowboys. Ingrid Lovise er veldig fornøyd med samarbeidet og skryter av han.

– Han står for mange av instrumentene, ettersom jeg gir ut albumet som soloartist og ikke med band som jeg noen ganger har opptrådt med live. Jeg spiller litt akustisk gitar og bratsj i noen av låtene, forteller Ingrid Lovise.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken