Gå til sidens hovedinnhold

Nå gjelder det å være på vakt

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Larvik kommune må dekke inn et underskudd på 150-200 millioner kroner. Et formidabelt beløp. En kan spørre seg hvordan man har greid å opparbeide underskuddet. Kommunens varaordfører Rune Høiseth sier at vi, for å dekke inn underskuddet, må kutte i tjenester til barn og unge samt Helse og Omsorg. Nei, vi MÅ ikke det! Kommer tilbake til det. For å unngå kutt mener Høiseth at kommunen ikke har annet valg enn å innføre eiendomsskatt som en av flere inntektskilder. En dulgt trussel som kommunens innbyggere bør merke seg. I Strategidokument 2021-2024 innafor område Helse og Mestring flotter kommunen seg med fyndord eller skal vi si fraser og fromme ønsker av typen «Sikre tjenestetilbudets kvalitet og et likeverdig tjenestetilbud». Eller «Sikre at tjenestetilbudet tilrettelegges med respekt for den enkeltes integritet og verdighet». Alle vil jo det. Etter kutt i disse tjenestene vil bildet kanskje ikke være fullt så rosenrødt lenger.

Nei, vi MÅ ikke kutte i tjenester til kommunens svake og utsatte grupper og som i mange tilfeller ikke har noen til å fremme deres sak. Slik mange andre kommunalt ansatte har med sterke fagforeninger i ryggen. De har et av landets sterkeste stillingsvern. Her ligger nok noe av forklaringen hvorfor ingen tør å røre disse gruppene. Nok om det.

Det er frekt, uanstendig og en fornærmelse mot svake og utsatte grupper at det gang etter gang når kommunen ikke har greid å husholdere med kronene, at det skal kuttes. Hvorfor må disse gruppene nesten uten unntak ta støyten for en antatt udugelighet i utførelsen av kommunens økonomiforvaltning?! En helt feil prioritet.

Kanskje forvaltningen og kommunestyret bør sette seg ned i sitt lønnkammer og gå i gjennom hva har vi brukt skattepengene på og ikke minst: Hvordan vil vi i framtida prioritere slik at det ikke lenger er automatikk i kutt til svake og utsatte grupper. Just for the record.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.