DU KAN HØRE PODKASTEN VED Å TRYKKE PÅ DENNE LENKA

Dette – og det faktum at det er mye følelser involvert i idrett og tilhørighet – gjør det vanskelig å velge ut klubber, grener eller utøvere, når man skal snakke om byens idrettshistorie. Man kan også fort bli beskyldt for å være partisk; fordi man er fra den eller den bydelen, har «feil» etternavn eller jobber for den eller den.

Larvikspodden har løst dette ved å la en uhildet innflytter ta ansvaret, når temaet i denne utgaven av jubileumspodden er idrett.

Nils-Erik Kvamme er for de fleste av kommunens innbyggere kjent som mangeårig journalist i ØP. Han innrømmer at oppgaven var vanskelig.

– Det var utfordrende. Man må bare innse at man bare kan rekke over en liten del, og så ta noen valg.

Kjenner idretten

Kvamme kjenner byens idrettsliv godt etter mange år som sportsleder i lokalavisen, og det var en fordel, når han skulle invitere inn gjester til jubileumspodden.

– Det ble en fin blanding av folk, og de stilte villig opp til det som ble hyggelige og interessante samtaler.

En av gjestene er Finn Gjerken Larsen, mangeårig spiller for Larvik Turn. Han har blant annet en mening om hvorfor Larvik Turns æra i norsk fotballs toppserie tok slutt: Klubbens manglende evne til å fornye seg.

– Problemet var først og fremst – tror jeg – at yngre spillere ikke fikk slippe til. De etablerte ble prioritert, til tross for at det ofte var skader.

I denne første utgaven om temaet tar Kvamme for seg skøyter, i tillegg til fotball. Blant gjestene finner vi også Bjørg Eva Jensen og Hans Trygve Kristiansen.

Podkasten produseres av Virvel AS.