Tankanlegget i Nevlyunghavn er endelig på plass, og fire års planlegging og arbeid har endelig gitt resultater for Nevlunghavn Nyttige Selskap som står bak prosjektet.

– Det har vært noen lange år, og vi mener bestemt at dette anlegget er helt nødvendig for å øke besøket til Havna, sier Tor Erling Andersen, driver av Nevlunghavn Gjestegiveri.

– Alle aktørene her vil nyte godt av at sommerbyen Nevlunghavn nå har dette tilbudet, sier han.

 

Midlertidig brygge

Hele sjøfronten i Havna er nå pusset opp, og det eneste som ikke var helt på plass da de torsdag åpnet pumpene for første gang, er den 20 tonn tunge fortøyningsbrygga.

– Vi fikk endelig godkjennelse til dette prosjektet i februar, og den brygga vi ønsker oss rakk ikke å bli ferdig i tid til fellesferien, så da må vi ta til takke med denne, sier Andersen.

Johan Fredrik Fredriksen i Vestfold Oljeselskap tror det skal løse seg greit.

– Det er fullt mulig å tanke opp her selv om denne brygga er litt lettere og ikke like stødig, sier han.

Vil bli naturlig stopp

Andersen og Fredriksen håper og tror tankemuligheter skal bidra til at Havna blir et naturlig stoppested for båtturister mellom Oslo og Sørlandet.

– Det er klart man heller velger å legge inn et stopp i Stavern når det er muligheter for å fylle drivstoff der, men vi vil definitivt ta opp kampen nå, sier Andersen.

 

Positive turister

Tommy Hansen fra Skien var en av dem som var på besøk i Nevlunghavn torsdag ettermiddag, han gleder seg stort over tankeanlegget.

– Dette er utrolig positivt for Nevlunghavn, og det kommer nok til å ha positiv innvirkning på hele samfunnet. Båtturistene stopper, fyller bensin og så spiser de kanskje en is eller en middag etterpå, sier Hansen.