Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan laget eller foreningen din få penger – ØP deler ut 400.000 kroner

I fjor delte ØP ut en god slump penger til lokale tiltak, og det gjør avisa også i år. Nå kan du søke om støtte, på vegne av din organisasjon.

Lokale lag og foreninger inviteres også i år til å søke om støtte til aktivitets- og fritidstilbud til barn og unge. Søknadsfristen er 4. mai.

Sammen med Amedia og Sparebankstiftelsen DNB deler Østlands-Posten i år ut totalt 400.000 til foreninger og organisasjoner i Larvik kommune.

– Vi fikk mange, gode søknader sist og jeg er imponert over alle i Larvik som står på for å gi andre en bedre hverdag. Juryen hadde en hyggelig, men vanskelig jobb sist og vi gleder oss til å ta imot nye søknader. Med den situasjonen vi har hatt det siste året, oppleves det som ekstra meningsfullt å kunne bidra med støtte til aktiviteter for barn og unge, sier sjefredaktør i ØP, Eirik Haugen.

– Som en viktig samfunnsinstitusjon er det viktig for oss å bidra til skape gode lokalsamfunn. Vi ønsker vi speile og utvikle lokal kultur og identitet og være en viktig og positiv kraft i utviklingen av det som skjer i vårt område, sier Haugen.

25 millioner

Pengestøtten fra Østlands-Posten inngår i en ordning som omfatter 76 aviser eid av Amedia-konsernet.

Til sammen skal det deles ut 25 millioner kroner i støtte til åpne aktivitets- og fritidstilbud og annen ideell virksomhet i regi av lokale lag og foreninger i de kommunene som avisene dekker.

I fjor delte ØP ut penger til følgende søkere:

  • Larvik Ski, 100.000 kroner til formålet skicross og akebakke
  • KFUK-KFUM Larvik, 50.000 kroner til formålet «Forandringsloftet».
  • Torstrand Vel, 75.000 kroner til lekeapparat i Moa.
  • Stiftelsen Studio Nille, 100.000 kroner til kostymer og uniformer.
  • Nanset Skolekorps, 100.000 kroner til instrumenter.
  • Kvelde ungdomslag, 40.000 kroner til nytt lyd og PA-anlegg.
  • Nevlunghavn Vel, 35.000 kroner til badeflåte i Nevlunghavn.

Lokal jury

Utdelingen skjer i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB, som for fem år siden kjøpte Amedia og opprettet Amediastiftelsen for å ivareta eierskapet. Utlysningen av 25 millioner kroner i støtte skjer i tråd med det formålet til Amediastiftelsen: «Eie norske aviser og tilknyttet virksomhet. Virksomhet som eies skal drives på forretningsmessig grunnlag. Stiftelsen kan bruke av sitt overskudd til å gi bidrag til allmennyttige formål.»

En lokal jury skal bestemme hvilke tiltak som skal tildeles midler. Dette er medlemmene i juryen: Nyhetsredaktør Henning Rugsveen, journalist Sigrid Ringnes, sjefredaktør Eirik Haugen og skribent Vårin Alme. Offentliggjøringen skjer 1. juni.

Søknader kan bare leveres gjennom denne søknadsportalen: https://soknad.sparebankstiftelsen.no/amedia..

LES OGSÅ: Tusen takk for tilliten, Larvik!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.