– Jeg ser på dette som et tegn på at vi skal få smake ordentlig på normaliteten igjen, og det tror jeg vi alle har godt av nå, sier Bø.

Hun poengterer at det kun er den kommunale ordningen med PCR-test og hurtigtest som avvikles.

Svært få innom

– Det er fortsatt mulig å skaffe hurtigtester til hjemmebruk. Det vil også fortsatt være mulig å teste seg hos lege, men de som oftest gjør det er de som oppsøker legehjelp grunnet mer alvorlig sykdomsforløp, sier hun.

Avgjørelsen er tatt på bakgrunn av at det ikke lenger er en generell anbefaling om å teste seg for korona, fordi det nå behandles som andre luftveisinfeksjoner, opplyser Larvik kommune på sine nettsider.

De skriver også at den siste tiden har det gjennomsnittlig vært færre enn 20 personer som ukentlig har brukt teststasjonen.

LES OGSÅ: Psykisk utviklingshemmet mann dømt for å ha voldtatt sin egen bror

Klare for gjenåpning

Den siste uka har FHI gått ut med tall på at smitten øker igjen og at en ny smittebølge kan være på vei. På kommunens nettsider informerer de om at de er forberedt på å gjenåpne testtilbudet dersom nasjonale myndigheter mener det er nødvendig.

– Vi har selvsagt en beredskapsplan klar dersom det skulle bli nødvendig å starte igjen. Vi beholder systemene våre og har rutinerte mennesker som på kort tid kan komme tilbake til arbeidet med testing.

Imidlertid håper hun ikke det blir behov for gjenåpning.

– Vi er klare, men jeg håper at det ikke blir nødvendig. Iallfall ikke på en god stund, avslutter Bø.