Gå til sidens hovedinnhold

Nå øver de på spreng til 17. mai: – Vi blir vel et langt korps!

Artikkelen er over 1 år gammel

Denne uka kom de nye smittevernreglene for dem som driver med musikk. Flere korps i Larvik gleder seg.

– 29 medlemmer på 400 kvadratmeter – vi var vel et av Norges største korps? skrev Brit Andersen Stensgaard og Stavern-Agnes musikkorps på Facebook etter at de hadde øvelse igjen tirsdag.

Det var etter mange uker med venting i spenning, blant annet på om det blir mulig å spille på 17. mai.

En etter en av de tradisjonsrike arrangementene har blitt avlyst, blant annet barnetog og andre arrangementer med mange mennesker samlet. Men denne uka fikk korpsene en gladmelding: Helsedirektoratet gir klarsignal til øve, med egen smittevernveileder:

– Det var kjempegøy å spille igjen, etter mange uker uten fellesøvelse. Vi marsjerer og spiller 17. mai – med tre i bredden med to meter alle veier, så vi blir et langt korps, fastslår Andersen Stensgaard.

Spre musikk

Tjodalyng skolekorps startet med øvinger forrige helg, og har jevnt og trutt trommet takten og blåst seg varme utover i uka, etter mange ukers pause.

Korpsets leder Jørn E. Angeltveit forteller at de gleder seg veldig, og selv om det ikke blir noe tradisjonelt barnetog på Tjøllingvollen, er korpsene klare til å dukke opp både her og der, litt utenfor tradisjonen for hvor de er å finne.

– Vi må bidra med det vi kan på en slik dag, så vi planlegger en turné rundt i Tjølling, med mål om å spre mest mulig musikk i bygda, sier Angeltveit til NRK.

Viktig

Helsedirektoratet har altså godkjent Norsk musikkråds smittevernveileder for trygge musikkøvelser. Den sier at det skal være 2 meters avstand mellom hver person og maksimalt 30 personer samlet. Man skal heller ikke berøre andres instrumenter eller utstyr, og øvingslokalet må være stort nok.

– Det er svært viktig at fellesøvinger nå kan tas opp igjen, samtidig som smittevernet ivaretas, både for utøvernes del og for å kunne gi publikum tilgang til levende musikk, sier styreleder Bjørgulv Vinje Borgundvaag i Norsk musikkråd.

Kulturminister Abid Raja er også svært glad over at situasjonen gradvis kan normaliseres.

– Det er helt supert at kor, korps og orkestre nå kan gjenoppta sin aktivitet. Vi nærmer oss 17. mai, og jeg håper at vi kan få gleden av å oppleve både kor og korps på nasjonaldagen. Det er en bærebjelke i Kultur-Norge, og noe av det som setter selve stemningen på nasjonaldagen, så denne nyheten er jeg oppglødd over, sier Raja til NTB.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.