Nå skal viadukten rives – Dalheimveien blir stengt

RIVES NÅ: Viadukten, brua, på gamle E18 skal rives alt neste uke.

RIVES NÅ: Viadukten, brua, på gamle E18 skal rives alt neste uke. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Allerede i neste uke skal viadukten på gamle E18 nedenfor Bøkeskogen rives. Snart skal 10.000 nye bøketrær plantes ned mot Farriskilen.

DEL

Den 300 meter lange viadukten nedenfor Bøkeskogen og ovenfor dagens miljøtunnel på nye E18 ble bygget i 1974 da E18 ble lagt utenfor Larvik sentrum. Om rundt to år skal hele området på Farriseidet og nedenfor Bøkeskogen være ferdiggjort, og allerede nå skal den gamle viadukten rives.

Tidligere enn planlagt

Det er entreprenøren Marthinsen & Duvholt som nå vil fremskynde rivingen, som etter planen ikke skulle vært utført før i 2020.

Statens vegvesen opplyser nå imidlertid i en pressemelding at rivingen starter opp alt tirsdag 27. august i år, og betongkonstruksjonen vil bli tatt ned med en stor gravemaskin som skal «bryte og tygge» i stykker det hele.

Rivingsfirmaet AF Decom er engasjert til dette arbeidet, og det var også de som utførte nedsprengningen av bruene på Farriseidet i august i fjor, men på grunn av at ny E18 alt er på plass og åpnet, vil det ikke bli snakk om sprenging denne gangen.

Dalheimveien stenges

Statens vegvesen opplyser at Dalheimveien, som går fra Bøkeskogen og ned til Farriskilen og passerer under viadukten, vil bli stengt for all ferdsel i rivningsperioden.

Stengningsperioden vil vare i cirka to og en halv uke, og Dalheimveien skal være åpen for ferdsel igjen senest torsdag 12. september.

I perioden henvises turgåere til å bruke stien over Utsikten dersom man skal mot Bjørndalen, Naturskolen, padleklubben eller Kattestranda. Må man kjøre bil, er muligheten å bruke Bjørndalsveien over fra Gopledalsveien mot Farriskilen. Bommene vil ifølge Statens vegvesen stå åpne i rivningsperioden.

Planter trær

Når viadukten er tatt ned blir armeringsjernet skilt ut, og betongen gjenbrukt som fyllmasse i området. Terrenget vil her få en sammenhengende slak skråning fra Bøkeskogen, over miljøtunnelen og ned mot Farriskilen. I 2020 skal området beplantes med 10000 bøketrær, som en forlengelse av Bøkeskogen, opplyser Statens vegvesen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.