Nå vurderer man gjenåpning her, men også en annen løsning trekkes frem: – Situasjonen er kanskje enda mer prekær i Larvik sentrum

GJENÅPNES?: På grunn av den prekære barnehagesituasjonen i Larvik har Hovedutvalg for oppvekst og kvalifisering bedt rådmannen om å vurdere økonomiske konsekvenser og praktiske utfordringer ved å gjenåpne Varden.

GJENÅPNES?: På grunn av den prekære barnehagesituasjonen i Larvik har Hovedutvalg for oppvekst og kvalifisering bedt rådmannen om å vurdere økonomiske konsekvenser og praktiske utfordringer ved å gjenåpne Varden. Foto:

1. august ble Varden barnehage stengt. Nå kan den bli gjenåpnet for å lette på barnehagesituasjonen i Larvik.

DEL

Det manglet ikke på advarsler fra foreldregruppa da politikerne tidligere i år besluttet å legge ned Varden barnehage med virkning fra 1. august.

Og mye tyder på at foreldregruppa der hadde rett. Nedleggelsen av Varden har nemlig ført til at barnehagene i kommunen stort sett har blitt fylt opp.

Riktignok har alle med rett til barnehageplass fått dette, men i slutten av august kunne ØP fortelle at 75 barn står på venteliste rundt omkring for å få plass.

LES OGSÅ: Barnehage i Larvik med korona-utfordringer – ber om at barna hentes tidligere

Kunne vært unngått

Da fortalte virksomhetsleder for barnehage, Anja Sterner, at Larvik kommune vurderte å bemanne opp ved flere barnehager for å lette på det som åpenbart har blitt et mye større trykk enn administrasjon og politikere forutså.

Nå kan det også bli aktuelt å gjenåpne Varden. Et enstemmig Hovedutvalg for oppvekst og kvalifisering har i hvert fall bedt rådmannen se på mulighetene for dette.

– Det er jo synd at man må ta en runde på dette nå, for det var jo dette vi advarte mot, kommenterer Andrea Sundby Høst som frontet foreldregruppa til Varden i nedleggelsesprosessen.

– Hadde administrasjonen og politikerne giddet å se ordentlig på analysene og beregningene vi sendte dem, kunne det vært unngått, legger hun til.

Enda mer prekært i sentrum

Det var i forrige ukes møte i Hovedutvalg for oppvekst og kvalifisering at BedreLarviks Stig Alsaker foreslo midlertidig å åpne 1–2 avdelinger på Varden for å bøte på problemene som har oppstått. Dette forslaget ble avvist av utvalgsleder André Lysnes.

– Forslaget kom under eventuelt, og det ligger både utenfor utvalgets mandat og bryter med det siste kommunestyrevedtaket, forklarer Lysnes om årsaken til av forslaget ble avvist.

MDGs Hallstein Bast løftet da forslaget som en interpellasjon til kommunestyret, men forslaget falt mot fem stemmer.

– For å vise at vi ikke sitter helt med skylapper, ba jeg om en melding til kommunestyret isteden. Nå har Stavern fått mye oppmerksomhet, men situasjonen er kanskje enda mer prekær i sentrum der en del familier ikke har tilgang på bil og må ha barnehageplass i nærheten, mener Lysnes.

Lufter Pi-parken som en mulighet

Utvalget klarte i forrige uke å enes om en melding som lyder slik:

«Rådmannen utarbeider en melding til førstkommende kommunestyremøte om økonomiske konsekvenser, praktiske utfordringer og andre relevante elementer vedrørende oppstart/gjenåpning av Varden barnehage».

Lysnes mener imidlertid det kan være andre løsninger som er bedre enn å gjenåpne Varden, og ønsker at rådmannen ser på lokasjoner for barnehage i sentrum både på kort og lang sikt.

– Selv om alle med rett har fått plass, må vi se om det er mulig å øke antall barnehageplasser. Og en annen mulighet nå kan kanskje være å etablere en barnehage med faste plasser i Pi-parken på Langestrand. Men dette er kun mine egne tanker og ikke luftet med verken ansatte eller eier av bygget, påpeker han.

Neste kommunestyremøte er onsdag 16. september.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 29478186


Varnish cache server