Når det er sagt skulle det svært mye til for å ikke klare fjerdeplassen før den siste kampen. Da måtte laget tape med nesten 30 mål, og det var det i alle fall ingen fare for.

Trener Camilla Akerholt Eid smilte lettet ut etter kampen til tross for tap.

– Dagens kamp svingte litt, og vi kom dårlig i gang. I første omgang gir vi bort to litt for enkle mål. Samtidig skal det sies at vi møtte et veldig godt Røa-lag. Etter den dårlige åpningen la vi om fra 3-5-2 til 4-4-2. Da skapte vi mer og fikk kontroll på kampen, forteller treneren.

Klart bedre

Første del av andre omgang ble en opptur for Nanset-damene.

– Andre omgang starter vi veldig bra og reduserer først da Maria Øvrum Hageland satte inn sitt 18. mål i år. Ti minutter utliknet hun samtidig som hun scoret sitt 19. mål for sesongen. Da så Trine (Akerholt Eid) satte inn 3-2 for Nanset så det lyst ut. Men så går vi litt tomme samtidig so de setter inn et sluttstøt, og da klarer vi dessverre ikke å stå i mot, og går på et litt surt tap. Jeg synes vi hadde fortjent poeng i dag, sier Camilla Akerholt Eid.

Målet nådd

Trener Camilla Akerholt Eid synes det var surt å tape, men samtidig veldig fornøyd med at årets store mål ble nådd.

– Det var deilig at årets mål ble nådd. Samtidig veldig godt at dette litt sure tapet var avgjørende for om vi skulle få sjansen til å spille i 2. divisjon også neste sesong. Før sesongen hadde styret og vi i trenertrioen et mål om å bli blant de fire beste for da er vi med i toppfotballsatsingen til NFF neste sesong. Det klarte vi og det er både jentene og jeg veldig stolte av, sier treneren.
Bra for klubben

Treneren synes det er veldig bra at laget neste år skal spille i en tøffere 2. divisjon.

– Neste års 2. divisjon tror jeg blir en veldig fin arena å spille i for våre spillere. Vi blir en del av norsk toppfotball, og det gleder vi oss til. De sju beste lagene i årets serie var det ganske bra klasse over, men de dårligste lagene var klart svakere. Neste år blir det sannsynligvis mye tøffere, men det er en utfordring vi må takle, sier Camilla Akerholt Eid.

Mye positivt

Selv om Nanset hadde en tøff høstsesong så treneren mange lyspunkt.

– Blant annet er vi det eneste laget som har slått Odd. Det er vi stolte av. I tillegg hadde vi en veldig god vårsesong, men sykdom og en litt mangel på spillere i høstsesongen gjorde at vi havnet der vi gjorde. Nanset hadde også de to spillerne som scoret flest mål i årets 2. divisjon avdeling 1. Både Maria Øvrum Hageland og Hedda Haugene scoret 19 mål hver. Så det er mye positivt å ta med seg til neste sesong, mener treneren.

Forberedelsene i gang

Nanset er nå det eneste laget i Vestfold som skal spille i 2. divisjon neste sesong.

– I og med det har vi fått et konkurransefortrinn siden vi skal spille i 2. divisjon neste sesong også. Nå har vi en jobb for å forbedre stallen før neste sesong. Den jobben er vi i gang meg allerede, avslutter Camilla Akerholt Eid.