Gå til sidens hovedinnhold

– Når folk ser Instagram-kontoen min, tenker de: Hun må ha et perfekt liv! Men jeg har en historie som er ganske tung.

Jeanette Mysen Wilhelmsen (54) jobbet til hun bokstavelig talt stupte. Nå har hun sakte, men sikkert reist seg og bygd opp en ny geskjeft som blant annet setter Kaupang på kartet.

– Jeg har sett mange flotte hoteller, men det er noe helt unikt å komme hit, sier Jeanette Mysen Wilhelmsen.

I den hvitmalte hytta ved Kaupangkilen, med skeive gulv og historie i veggene, får hun hvilepuls. Det er også her hun finner inspirasjon til bloggen som har gitt henne troen på et godt liv tilbake.

– Et rotterace

Jeanette er utdannet innen reiseliv, og har i mange år jobbet i Braathen Safe. Etter at hun fikk tre små barn, valgte hun å være hjemme.

– Jeg gikk også ut av et havarert ekteskap. Plutselig sto jeg på bar bakke og følte at jeg måtte starte helt på nytt. Jeg hadde ikke penger, var helt kjørt, sier hun.

Så dukket det opp en unik sjanse til å jobbe med kundeservice i Netfonds Bank.

– Jeg trivdes godt i finansbransjen. Jeg gjorde det bra, jobbet mye, og fikk etter hvert mulighet til å bli aksjemegler i Pareto Securities. Det var en krevende jobb i en ekstremt tøff bransje, et skikkelig rotterace. Men jeg tenkte, nå er det min tur! Jeg kjørte på, kom løpende hjem i drakt og høye hæler, lagde middag og kjørte på for fullt, før det var opp igjen klokka fem for å stelle seg og komme av gårde, sier hun.

Midt i denne travle tiden traff hun Anders Tofte Wilhelmsen som også var alene med to barn. Jeanette kombinerte familielivet med tidvis fem barn og en lynkarriere i finansbransjen i flere år, helt til hun var 47 år. Da gikk det plutselig ikke lenger.

– En dag falt jeg om på jobben. Da smalt det skikkelig, forteller hun.

LES OGSÅ: Tine (40) har allerede doblet omsetningen: – Plutselig var det jeg har holdt på med i 10 år en skikkelig god idé

Reiseperler

Jeanette ble sykemeldt og var gjennom alle mulige undersøkelser, men legene kunne ikke finne noe galt.

– I ettertid fikk jeg store psykiske utfordringer. Jeg fikk ekstrem angst og ble liggende i et halvt år med en tung depresjon. Det var vanskelig, både for meg, men ikke minst for Anders og alle barna, sier hun.

Tanken på å gå tilbake til jobben som aksjemegler var uaktuell. Nok en gang måtte Jeanette starte med blanke ark.

For seks år siden ga sønnen henne en idé.

– Han spurte meg: «Mamma, hva med å skape noe rundt reising som du er så glad i?» Jeg har alltid vært glad i å reise og ta bilder, og tenkte at det var en god idé å gå tilbake litt til start, finne tilbake til reisegleden og bruke det til noe positivt, forteller hun.

Det begynte med at hun delte noen bilder på Instagram. Etter hvert opprettet hun også bloggen Reiseperler, og hun så at det dukket opp noen muligheter til å skape noe mer rundt dette. I flere år har hun nå vært reiselivsblogger og influenser.

– Jeg tror folk fikk litt kaffen i strupen, da de hørte at jeg driver som blogger. Folk skjønner ikke helt hva det er, at det faktisk er jobben min. Og noen ler av meg, men det bryr jeg meg ikke om. For meg og helsa mi er dette veldig bra. Jeg er stolt av det jeg har fått til, sier hun.

Bloggen beskriver hun som en utradisjonell og annerledes reiseblogg.

– Jeg er opptatt av å vise fram steder og destinasjoner, gi folk tips og råd – og lyst til å reise. Samtidig tror jeg det er viktig at følgerne mine blir kjent med meg, derfor byr jeg mye på meg selv, sier hun.

I mange år har hun drevet med dette uten lønn, og Jeanette understreker at hun har vært privilegert som har hatt en mann å lene seg til. Men de senere årene har hun også begynt å tjene penger på reiselivsbloggen.

– Jeg får oppdrag og betalt for å besøke steder og ta bilder. Jeg blir invitert på presseturer jorda rundt. Første turen jeg reiste alene var jeg spent. Da sto jeg midt i Chinatown i New York, og fikk det verste angstanfallet. Men jeg kom meg gjennom det, smiler hun.

LES OGSÅ: Thoras satsing har blitt en suksess: – En dag hadde vi over 300 kunder

Setter lille Kaupang på kartet

I februar i år flyttet Jeanette og mannen til Ustka, en liten kystby i Polen to timer utenfor Gdansk

– Det er et fantastisk vakkert land. Mannen min fikk jobb der. Planen var at jeg skulle reise rundt i Europa og lage reportasjer. Jeg hadde masse oppdrag framover, men slik ble det ikke, sier hun.

Nå er paret hjemme på sommerferie fram til august, og tilbringer mest mulig tid på hytta på Kaupang.

– Kaupang har betydd utrolig mye for meg. Her kan jeg senke skuldrene, sove godt og leve det gode liv.

Og hvert eneste besøk i Larvik blir godt dokumentert på Instagram.

– Stories er veldig populære! Jeg prater mye, og tar med følgerne mine rundt omkring. Jeg har fått tilbakemeldinger fra folk som sier at de får lyst til å komme hit. For meg som reiser rundt i hele verden, er det viktig å vise mine perler som gir meg påfyll, sier hun, og ramser opp Stavern, Mølen og Nevlunghavn som andre favoritter hun har omtalt.

– Jeg finner enkelte steder som jeg er veldig glad i. Seilerhytta besøker vi ofte, jeg er skikkelig imponert over hva den portugisiske kokken Carlos har fått til der, skryter hun.

LES OGSÅ: Selv om de må ta imot færre besøk, har 70 fått sommerjobb: – De får masse skryt av gjestene våre

Mer raushet

I tillegg til å gi reiseglede, håper Jeanette hun gjennom bloggen og det hun deler på sosiale medier kan være til inspirasjon for folk til å ta tak i eget liv og følge drømmene sine.

– Mitt råd til andre som har problemer, be om hjelp! Ikke vent for lenge. Selv har jeg vært dypt deprimert, men jeg er et bevis på at det går an å reise seg etter tøffe tak i livet, sier Jeanette, som har trua på at vi må være enda mer åpne og rause mot hverandre.

– Ofte danner vi oss et bilde av andre mennesker, men bak perfekte fasader skjuler det seg ofte et ras. Det vet jeg alt om, sier hun.

Bildeserie

Bilder fra bloggen Reiseperler

Kommentarer til denne saken