Det er fortsatt en halv time til Leans kafé og wok på Nordbyen åpner, men Houng Le og samboeren Vinh Huynh har allerede kaffen klar til kundene som siger inn fra vinterkulda.

– Vi er heldige som har en så stabil og god kundegruppe, sier daglig leder Huong Le.

– Nå har vi vært her i fem år og blitt godt kjent med folk. Vi har til og med kunder som kommer med julegaver til barna våre. Sånne ting gjør det verdt all jobbingen.

Lange dager

Sammen med Vinh Huynh driver hun kafé og restaurant i andre etasje på Alti Nordbyen. Seks dager i uka, fra tidlig morgen til sen kveld.

– Vi har tre jenter hjemme på fire, åtte og femten år, sier Houng.

– Det betyr at en av oss må være hjemme med barna, og i hovedsak er det meg. Min samboer er kokk og gjør det meste av det praktiske her i kafeen. Noe som betyr at han ofte er her fra 08.00 på morgenen til 22.00 på kvelden. Det er mange timer jobb hver dag, men vi får det til å fungere.

Derfor ble Houng Le både glad og overrasket da senterledelsen fortalte at Leans er den leietakeren på Alti Nordbyen som har størst omsetningsøkning i 2022.

– Det var utrolig hyggelig, og selvfølgelig er vi kjempeglade for at pilene peker riktig vei, sier hun.

– Etter to år med pandemi, samt økte priser på alt, blir det ikke de voldsomme utslagene økonomisk. Men driften går rundt og vi får stadig flere kunder.

– Har dere gjort noe spesielt i 2022?

– Egentlig ikke. Vi begynte med bubble tea, som har vært veldig populært. Midtveis i året merket vi at det løsna litt. Nå har vi mange spennende planer for 2023. Men det får vi komme tilbake til.

Lojalitet

Å være trebarnsmor og gründer er frihet og ansvar på samme tid.

– Jeg kan kjøre barna mine til skolen, den muligheten har jeg faktisk. Og det er jeg kjempeglad for, sier Houng.

– Med tanke på hvor mange timer vi er her i restauranten, er det å ha litt frihet i hverdagen, noe av det viktigste for meg. Er det noe med barna, kan jeg klare å komme meg av sted.

– Hva trives du best med i jobben din?

– Det er folkene vi har rundt oss. Både våre ansatte og kundene. Vi har en gjeng på åtte deltids- og heltidsansatte. De er fantastiske og har vært med siden før pandemien. En lørdagsvikar har vært her siden han var 17 år. Nå er han snart ferdig utdannet ingeniør.

Og så er Huong Le glad i kundene sine.

– Det har blitt sånn at jeg savner dem når vi er på ferie, sier hun.

Mange har dette som et fast møtepunkt i hverdagen og da følger man jo hverandres liv på et vis. De kjenner barna, ser dem vokse opp. Den omsorgen betyr mye for oss i hverdagen.