(Vestviken 24)

30. oktober lanseres portalen «Vekst i Vestfold». Gjennom den nye portalen skal det bli enklere for gründere og bedrifter i utvikling å få oversikt over hva offentlig finansierte aktører kan bidra med.

– Det blir på en måte et oppslagsverk for gründere, forteller Helle Stabel fra Gründernettverket.

LES OGSÅ: Hotelldirektøren på Havna slutter

Alt på ett sted

Aktørene som har tilbud til gründere i Vestfold har de siste fem årene hatt faste møter. Som følge av disse skal nå Gründernettverket, finansiert av fylkeskommunen, lansere Vekst i Vestfold 30. oktober på Fylkeshuset i Tønsberg.

– Det var under ett av disse vi kom fram til ideen om Vekst i Vestfold. De offentlig finansierte aktørene er for det meste organisert i forskjellige organisasjoner av forskjellige grunner. Det kan til tider være litt uoversiktlig. I den nye portalen får vi nå vist fram helheten av det vi kan tilby i fylket, som faktisk er et sterkere tilbud enn i flere andre fylker.

Stabel forteller at Den nye portalen kommer til å bli et nyttig verktøy for å finne fram til riktig aktør for din bedrift og din idé.

– I den nye portalen har vi nå samlet alle på ett sted, slik at man enkelt kan finne fram til de aktørene som er mest relevante for deg.

– Svar på noen av spørsmålene dine vil du kunne få direkte gjennom portalen, mens du også enkelt kan finne fram til den aktøren som kan hjelpe deg med mer spesifikke spørsmål og tjenester.

LES OGSÅ: Selger stadig flere reseptmedisiner på nett, først og fremst de litt sensitive

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

– Gull verdt

Harald Søfteland er daglig leder i SmartTekEnergi, en bedrift som leverer løsninger for tørke- og energigjenvinning til gårder og gartnerier med mere. Han forteller nettopp hvor viktig det kan være å få hjelp fra det offentlige når man skal starte egen bedrift.

– I 2009 startet jeg som Enøk-rådgiver. Da var jeg i kontakt med Start i Vestfold og uten dem vet jeg ikke om jeg hadde turt å starte opp for meg selv. Den rådgivningen og støtten jeg fikk derfra var gull verdt.

Med ideen bak SmartTekEnergi deltok Søfteland på Gründeruka i 2013. Da kom han i kontakt med Silicia og fikk kontorplass der i forskningsparken på Bakkenteigen.

– Hadde ikke det skjedd hadde det vært langt vanskeligere å komme i gang. Som gründer er det ufattelig viktig å få den støtten og oppbackingen man trenger for sette ideen sin ut i livet.

– Gjennom Silicia fikk jeg hjelp med ideer og bedriftsplanlegging. Her hadde jeg også tilgang på forskjellige rådgivere og mentortjeneste. Samtidig som samarbeidet i gründermiljøet har gitt meg inspirasjon og nye muligheter. Rett og slett fikk jeg det jeg trengte for å ta det neste steget og utvikle den ideen som i dag er SmartTekEnergi.

Søfteland ble også, gjennom Gründernettverket, satt i en gruppe sammensatt av andre gründere.

– Her er vi alle i forskjellige faser av både idéutvikling og bedriftsplanleggingen. Sammen med de andre gründerne kan vi ta opp problemstillinger og videre idéutvikling med andre som er i samme eller lik situasjon som oss selv. Vi spiller hverandre gode og inspirer hverandre  til fremgang.