I vater på Børsen

Gode nyheter i forbindelse med et HIV-medikament fører til at Bionor Pharma steg svært kraftig på børsen i morges.

Gode nyheter i forbindelse med et HIV-medikament fører til at Bionor Pharma steg svært kraftig på børsen i morges. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Gode nyheter for et HIV-medikament førte til at Bionor Pharma steg svært kraftig på Børsen i morges, men totalindeksen økte bare med 0,07 prosent.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Bionor Pharma steg med hele 12,41 prosent den første børstimen.

Årsaken er at Bionor Pharma, Eurocine Vaccines og Oslo universitetssykehus har meldt om positive resultater hos HIV-pasienter som har fått nesedråpevaksinen Vaxx-4x, skriver E24.

Også DNO International stiger etter at selskapet har meldt om nye estimater på selskapets reserver. Markedet reagerer positivt, og aksjen stiger med 3,81 prosent. Marine Harvest fortsetter framgangen fra onsdag og stiger med ytterligere 2,87 prosent.

I bunnen av listen finner vi Telenor, som går tilbake med 1,14 prosent, samt Royal Caribbean Cruises, som faller med 0,65 prosent.

Blant de større selskapene er det bare positive tall. Norsk Hydro stiger med 1,06 prosent, Statoil med 0,94 prosent og Seadrill med 0,53 prosent, tett fulgt av DNB som går opp 0,52 prosent. Yara International er noe forsiktigere og stiger marginalt med 0,31 prosent. Statoil-aksjen er for øvrig mest omsatt den første timen.

Oljeprisen har falt hele uken, men torsdag morgen øker prisen på et fat nordsjøolje med forsiktige 0,24 prosent. Et fat omsettes nå for 112,49 dollar.

Amerikansk lettolje omsettes for 96,67 dollar fattet, en svak nedgang på 0,10 prosent.

Etter en drøy times handel ligger hovedindeksen på Oslo Børs på 402,49 poeng. (ANB-NTB)

Artikkeltags