I fjor var det Redd Barna Larvik som mottok pengene etter at husene var solgt.

Salget var det Privatmegleren som sto for, og etter at pepperkakehusene var annonsert som ordentlige boligannonser, var det opp til folk å by.

Til sammen fikk de inn 40.000 kroner som nok en gang gikk til et lokalt formål.

Hadde god bruk for pengene

Cecilie Lund i Redd Barna forteller at pengene de vant blant annet har gått til å produsere en film som forteller hvordan det er å komme som flyktning til Larvik. Det er for øvrig barn på Østre Halsen skole som har medvirket i filmen.

– Pengene kom godt med, bekrefter Cecilie Lund.

Snart skal de holde seminar for byens elevrådsledere, for å snakke om kroppspress, spredning av bilder på nett og pornografi. Der vil også noen av midlene brukes.

Å bake pepperkakehus, stille dem ut og kåre det fineste og det mest kreative, har vært en årlig greie i Larvik. Det var et opphold på noen år før de var tilbake igjen i fjor.

Daglig leder Paal Espen Wingaard i Larvik By synes det er fint at tradisjonen er kommet tilbake.

– Pepperkakehusene vil bli stilt ut i butikken ved siden av Det Kreative Hjørnet i Nansetgata, forteller han.

Der blir de å se i vinduene både dag og natt. Nå håper Wingaard at store og små, både privatpersoner og bedrifter, trår til for å bake pepperkakehus.

Jul med mening

Det er mer enn bare heder og ære å vinne. Det deles ut et gavekort til den beste eller den mest kreative som har svingt seg med kjevla, men Wingaard ønsker også å vektlegge at dette kan være en del av det å feire en jul med mening.

Etter auksjonen som Privatmegleren står for, vil de pepperkakekreasjonene som kjøperen ikke vil hente, bli gitt til den alternative julefeiringa på Farris Bad. Der får ungene æren av å knuse pepperkakehusene, slik tradisjonen tilsier.

Nå vil Larvik By finne en ny, lokal mottaker av pengene de får inn.

– Nå er dette blitt større og viktigere enn bare det å gjøre en hyggelig greie, mener Wingaard.

– Dette kommer lokalsamfunnet til gode, og vi får anledning til å løfte fram noen som gjør en super jobb her i byen, sier han.

Pepperkakehusene har innleveringsfrist tirsdag 4. desember.