Gå til sidens hovedinnhold

Her ble det handlet matvarer for 115 millioner kroner i løpet av ett år - det gjør butikken til en av de største bedriftene i Larvik

Artikkelen er over 4 år gammel

Den store butikken i den lille byen har fortsatt høyest omsetning blant dagligvarebutikkene.

Det er tidligere kjent at Meny Stavern omsetter mest i hele kommunen.

Fra 2010 økte butikken omsetningen fra 60 millioner til nær 111 millioner i 2015.

Ferske regnskapstall viser at butikken legger nok et toppår bak seg.

I 2016 handlet folk matvarer for 115.328.000 kroner i butikken.

LES OGSÅ: Nytt kafékonsept åpner snart: – Lover tropisk stemning

Tjener godt på turistene

En del av årsaken til de gode tallene er de mange turistene som kommer til Stavern. Og de kommer ikke lenger bare om sommeren.

– Det som er med å dra opp er at folk pusser opp hyttene sine, slik at hyttene kan brukes hele året i større grad enn før. De snakker ikke lenger bare om en sommerhytte. Dessuten har campingplassene utvidet sesongen. Camping- og hytteturistene kommer tidligere og de blir lenger. Stavern og Brunlanes nærmer seg en helårsdestinasjon, sier Thomas Eriksen.

Stavern og Brunlanes nærmer seg en helårsdestinasjon

Thomas Eriksen, daglig leder Meny Stavern

Litt over en tredjedel av omsetningen i 2016 stammer fra sommermånedene.

– I juni, juli og august omsatte vi for 40 millioner kroner. Før utgjorde sommerhandlingen over halvparten av den totale omsetningen, men etter at vi åpnet ny og større butikk, så har dette endret seg. Det betyr at vi også øker av andre årsaker enn turisme, sier Eriksen.

LES OGSÅ: Meny i Stavern og Helgeroa har spesialbestilt øl fra USA 

Fordel med flere butikker

Kjøpmannen mener det er flere faktorer som er med på å gjøre Meny Stavern til god butikk.

– Vi satser på god service, og vil at folk skal kose seg og få god kvalitet når de handler hos oss. Vi har en betjent ferskvaredisk med ansatte kokker og folk med fagbrev. Vi har et relativt nytt bygg og plasseringen er ideell. Staverntunet har samlet flere butikker som trekker folk nå, blant annet Jernia, Nille, Vitusapotek og Vinmonopolet, sier han.

– Hva betyr det for omsetningen å holde åpent på søndager og helligdager hele året?

Om sommeren betyr det litt. Når folk har ferie, så tenker de ikke på om det er onsdag eller søndag. Men i lavsesongen er det ikke den store trafikken på søndager. Vi har søndagsåpent kun fordi konkurrentene på brygga har det, sier han.

LES OGSÅ: Satset sterkt på hjemmelaget, italiensk pizza – en titt i regnskapet kan tyde på at det var et lurt trekk

Dobler antall ansatte

Til daglig er det 35 faste ansatte i butikken. I sommerferien blir bemanningen doblet med ferievikarer.

Så fort skoleferien starter er det 70-75 på lønningslista.

– Om sommeren er det så mange at vi må ha 15 ansatte som kun skal fylle på med varer. Sommeren er veldig hektisk, men også veldig bra, sier Eriksen.

Men selv om mat er noe alle må ha, er omsetningen helt avhengig av noe de fleste håper på:

– Vi har bestilt godt vær! Været har mye å si for sommertrafikken. Nordbyen ønsker sikkert dårlig vær, men vi i Stavern ønsker bare sol! Da blir folk lenger på hyttene sine, sier Eriksen.

Han har drevet Meny Stavern i ti år, og synes fortsatt det er en spennende jobb.

– Klart at det er moro å drive en butikk som går så godt. Men det er også mye hardt arbeid. Dagligvarebransjen er tøff, slår han fast.

LES OGSÅ: Slik får dagligvarebransjen deg til å handle mer

Kommentarer til denne saken