Denne viktige regelen er blitt fjernet i det stille

TAXFREE: Det har blitt enklere å ta med seg taxfree-varene hjem for dem som gjør en stopp underveis. Arkivfoto: Per Langevei

TAXFREE: Det har blitt enklere å ta med seg taxfree-varene hjem for dem som gjør en stopp underveis. Arkivfoto: Per Langevei

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Nå må du ikke lenger reise videre innen 24 timer for å få med deg taxfree-varene hjem.

DEL

Mange har måttet gi fra seg taxfree-varene på grunn av en ganske ukjent regel. De som ankommer en norsk flyplass etter en tur utenlands kan få varene forseglet hvis de skal reise videre i Norge med fly.

Men inntil nylig måtte turen videre finne sted innen 24 timer, ellers ville plomberingen være ugyldig.

Denne regelen er nå blitt opphevet i det stille. Tidsfristen er blitt fjernet, og så lenge posen er forseglet vil det normalt ikke være noe problem å frakte den med seg videre, uansett hvor lang tid oppholdet etter reisen har vart.

Les også: Ikke la deg lure til å betale mer enn du må for flyreisen

Seksjonssjef i Luftfartstilsynets sikkerhetsavdeling, Jørgen Ingebrigtsen, bekrefter overfor nettstedet flysmart24.no at reglene er endret, men gjør oppmerksom på at en generell sikkerhetsregel fortsatt gjelder:

– Dersom det blir foretatt en analyse og kontroll av posen og innholdet ikke blir godkjent – uavhengig av hvor lenge siden det er den er kjøpt – er det ikke en rettighet å ta med seg varene gjennom sikkerhetskontrollen, opplyser han.

Les også: Her er de nye rutene fra Torp: – Vi er på vei inn i tidenes sommer

På tilsynets nettsider er den nye regelen omtalt slik:

«Det er ikke lenger noen tidsfrist som passasjerene trenger å forholde seg til når det gjelder taxfree gjennom sikkerhetskontrollen. Så lenge posen er en «Security Tamper Evident Bag» som definert av Den internasjonale organisasjonen for sivil luftfart (ICAO), og den er pakket på en lufthavn eller om bord i et luftfartøy har alderen ingen betydning», heter det nå. 

Artikkeltags