Rike bytter bank oftest

170.000 bankkunder skiftet i fjor ut sin hovedbank. Det viser en undersøkelse som TNS Gallup har gjort for Finansnæringens Fellesorganisasjon (FFO).

170.000 bankkunder skiftet i fjor ut sin hovedbank. Det viser en undersøkelse som TNS Gallup har gjort for Finansnæringens Fellesorganisasjon (FFO). Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Folk med god økonomi bytter bank oftere enn andre bankkunder.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

170.000 bankkunder skiftet i fjor ut sin hovedbank. Det viser en undersøkelse som TNS Gallup har gjort for Finansnæringens Fellesorganisasjon (FFO). Det utgjør rundt 5 prosent av kundene og er omtrent det samme antallet som året før. De med aller best råd bytter bank oftest.

– En del i denne gruppen tar opp store lån, og da er det vanlig å sjekke betingelsene sine, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i FNO til NTB.

Boligkjøp

Undersøkelsen viser at det gjerne er ved boligkjøp bankkundene går gjennom sine betingelser og eventuelt skifter bank. Aller ivrigst til å bytte er de som er i aldersgruppen mellom 30 og 44 år, 7 prosent i denne gruppen byttet hovedbankforbindelse i 2011.

– I denne gruppen er det mange på boligmarkedet, og det er vanlig å gå gjennom betingelsene ved boligkjøp. Dessuten er det skarp konkurranse mellom bankene i boliglånsmarkedet, sier Neverdal.

Hun legger til at alle bankkunder er tjent med å følge godt med i bankmarkedet. Flere undersøkelser viser at pris, service og relasjon til banken er blant de viktigste grunnene til å bytte bank.

Enklere

Selv om 5 prosent av bankkundene byttet bank er det en del kunder som gir den gamle banken sin en sjanse til, ved å be om en ny vurdering av betingelsene sine.

– Flere av disse har trolig vurdert å bytte bank, men har i stedet fortsatt med gammel bankforbindelse, sier Neverdal.

De siste årene er det blitt enklere for bankkundene å bytte bank. Forpliktende regler i bransjen innebærer blant annet at både den nye og gamle banken skal bistå for å få avsluttet gamle kundeforhold og etablere nye. Finansportalen.no gir en oppdatert oversikt for å sammenligne bankenes tilbud.

Til sammen 3.033 personer er spurt i undersøkelsen. (ANB-NTB)

Artikkeltags