Stabilt på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs sank onsdag med 0,84 prosent til 436,51 poeng etter en dag med omsetning litt over gjennomsnittet i sommer.

Hovedindeksen på Oslo Børs sank onsdag med 0,84 prosent til 436,51 poeng etter en dag med omsetning litt over gjennomsnittet i sommer. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Hovedindeksen på Oslo Børs sank onsdag med 0,84 prosent til 436,51 poeng etter en dag med omsetning litt over gjennomsnittet i sommer.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Hele 39 selskap på hovedlista sluttet med nedgang, 13 registrerte oppgang og fem selskap kom uendret gjennom børsdagen. Hittil i år har indeksen steget med 13,39 prosent.

Også de europeiske børsene måtte registrere nedgang onsdag, og på Wall Street åpnet handelen med en svak nedgang.

I Oslo var det bare Marine Harvest og PGS av de store selskapene som steg. Ellers var nedgangen bred fra olje til mediene. Schibsteds melding om innsparinger ga ikke noe positivt utslag i markedet. Aksjen sluttet med minus 1,75 prosent. Heller ikke Stein Erik Hagens mange uttalelser om et Orkla i endring hjalp dette selskapet. Nedgangen sluttet på 0,70 prosent. Sterkest fall fikk Frontline med 6,48 prosent.

Oljeprisen lå i underkant av 115 dollar per fat, men mange analytikere antydet onsdag at både nordsjøolje og wti-olje vil oppleve betydelige prisfall utover høsten.

Kronas forhold til euro bedret seg noen øre, men fortsatt er en svak dollar og en svak euro et problem for norsk eksportindustri

Tre måneders NIBOR fortsetter å falle, og bankenes renteinntekter på boliglån stiger dermed nokså automatisk. NIBOR-nivået tilsier neppe endringer i styringsrenta på kommende rentemøte i Norges Bank, men trolig vil konkurransen mellom bankene snart føre til en reduksjon i rentenivået for alle med boliglån.

Markedet i øyeblikket tilsier en reduksjon, men konkurransen har hittil vært for svak. Verken myndighetene eller bankene ønsker åpenbart å låne ut mer penger enn strengt tatt nødvendig. (ANB-NTB)

Artikkeltags