Politiet fant partiet med 1,324 kilo amfetamin i kjelleren i et bygg i Møllegata i Larvik den 9. oktober 2015.

Nå må fire menn møte i Larvik tingrett den 31. august tiltalt for både kjøp og oppbevaring av narkotika. Partiet skal ha blitt kjøpt inn tidligere i oktober samme år.

Flere av dem er også tiltalt for andre forhold og to av dem ble tidligere i år dømt for blant annet bedrageri i Larvik tingrett.

Mistet «lappen»

En av de fire tiltalte, en 24-åring fra Larvik, som tidligere i år ble dømt for bilsvindelen av Joachim Lian, bruk av narkotika, flere tilfeller av kjøring i ruset tilstand, bedragerier, medvirkning til tyverier, trusler, manglende regnskapsføring og innbetaling av moms i selskapet sitt, kjøring uten førerkort og mer, ble den 8. oktober 2015 stoppet av politiet i Molde.

LES OGSÅ: Suste rundt på en kriminell karusell i månedsvis

Da hadde han kjørt fra Larvik til Molde og ruset seg på amfetamin og piller underveis. I bilen hadde han fire personer. 24-åringen mistet da «lappen» på stedet.

Var først siktet for kidnapping

Dette ble 24-åringen dømt for i tingretten i Larvik for et halvt år siden. Straffen for alle ugjerningene var ett års fengsel.

De var også først siktet for kidnapping, men dette ble senere frafalt. Dagen etter at politiet stoppet dem i Molde, ransaket politiet i Larvik kjelleren i Møllegata den 9. oktober og fant partiet med amfetamin.

24-åringen er også tiltalt for kjøring uten førerkort og for kjøring i ruset tilstand.

Flere tiltalt

I tingretten den 31. august møter også 24-åringens kamerat, en 31-åring fra Brumunddal.

Mannen ble tidligere i år i Larvik tingrett dømt til halvannet års fengsel for bedragerier.

LES OGSÅ: For 18-åringen gikk det i ett med innbrudd, narkosalg, ran, biltyveri og narkotika

I tillegg er en 31-åring fra Larvik tiltalt i narkotikasaken. Han er også tiltalt for å ha brukt narkotika i Romsdal i oktober samme år sammen med 24-åringen og Brumunddal-mannen.

En 29-åring fra Sandefjord er fjerdemann på tiltalebenken. Sandefjord-mannen er i tillegg til narkotikasaken, tiltalt for å ha brukt et stjålet bankkort i Molde i oktober 2015.

Det er satt av tre dager til saken i retten.