Gå til sidens hovedinnhold

Natur og "bålkos"

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Må si jeg er forundret over hvor lite opplyste folk er.

Jeg bor i Ula, rusler ofte rundt strendene og i skogen rundt her. I dag og flere andre ganger det siste året, ser jeg noe som både gjør meg redd og trist. Folk tenner bål over alt, inntil skulpturen ved storestranda, inne i mellom trærne der det er masse knusktørt nedfall fra furuene rundt. Det felles og brytes kvist, for bål skal de ha uansett!

En dag kommer det til å gå galt, det tar fyr og ingen klarer å slukke før hele Ula med omegn står i lys lue. En skremmende tanke!

I tillegg tennes det bål etter bål inntil svaberga, og de ender opp med store sår og biter som skaler av, de blir ødelagt, blir ikke lenger glatte og fine. Blås i om det tok ti tusen vis av år å slipe dem, det tar ofte bare et bål, så er det ødelagt. Men samme det - eller er det?

Ser det samme ute ved Ølbergholmen på Eftang og andre steder rundt her. På tide folk skjerper seg og setter seg inn i hva som er greit og ikke, naturen tilhører alle, ikke bare dere som vil tenne bål der det måtte passe dere å sitte for å kose dere ved varmen! Er folk klar over at det er miljøkriminalitet, eller er det bare ikke viktig?

Håper virkelig driverne av Ula camping får komme tilbake i år også, de passer på, rydder og gjør det mye tryggere for alle her ute! Tør ikke tenke på hva som ellers kan komme til å skje!

Kommentarer til denne saken