Iselin mistet datteren sitt i krybbedød - nå arrangerer hun barnefestival for andre året på rad

Klart til Barnas dag: Iselin Stokke Monsen (til venstre) og Mona Nordang er klare til å arrangere Barnas dag på Fredriksvern verft lørdag. I fjor samlet de inn 60.000 kroner til Landsforeningen uventet barnedød.foto: roger W. sørdahl

Klart til Barnas dag: Iselin Stokke Monsen (til venstre) og Mona Nordang er klare til å arrangere Barnas dag på Fredriksvern verft lørdag. I fjor samlet de inn 60.000 kroner til Landsforeningen uventet barnedød.foto: roger W. sørdahl

Artikkelen er over 3 år gammel

Forskning på krybbedød og dødfødsler trenger alle de pengene de kan få. Et godt bidrag er inntektene fra Barnas dag som arrangeres på Fredriksvern verft fra klokken 11.00 lørdag.

DEL

– Det er ikke tilfeldig at jeg kalte foreningen «En ny vår». Alle som har mistet et barn i krybbedød eller ved dødfødsel, opplever en bunnløs sorg. Men det er mulig å komme seg videre, rett og slett å få en ny vår. En kan jobbe seg gjennom sorgen og komme på beina igjen, selv om sorgen alltid vil ligge der. Livet må imidlertid gå videre for oss foreldre, sier Iselin Stokke Monsen som er initiativtaker til «En ny vår».

Og Iselin vet hva hun snakker om. Selve nyttårsaften for to og et halvt år siden mistet hun datteren Mariell i krybbedød og det vil hun selvsagt aldri glemme.

– Den forferdeligste dagen i mitt liv, men en må bare prøve å komme seg videre. Og egentlig var det veldig spesielt at Mariell døde. Hun var 19 måneder gammel og da skal strengt tatt faren være over. At så gamle barn dør i krybbedød skjer bare i ytterst få prosent av tilfellene. Men det skjedde altså, sier Iselin.

Samler inn penger

Nå gjør hun sitt for å samle inn penger til forskningsarbeidet som drives i regi av Landsforeningen uventet barnedød. I fjor ble Barnas dag på Verftet arrangert for første gang og da fikk man inn 60.000 kroner.

– Egentlig et meget godt resultat når en tar i betraktning at det regnet stort sett hele dagen. Folk kom imidlertid, brukte penger og dermed gikk altså 60.000 kroner uavkortet til dette viktige forskningsfeltet, forteller Iselin.

I år er imidlertid værvarslet atskillig gunstigere og dermed skulle det være muligheter for å slå fjorårets resultat med god margin. Nå øker man også mengden aktiviteter.

– Vi satser på mange forskjellige aktiviteter der barna hele tiden skal stå i sentrum. Vi snakker om hoppeslott og mye annet, et «sjømannsshow» med konkurranse, ansiktsmaling og salg av pølser, kaffe, kaker og brus og naturligvis loddsalg med mange flotte premier. Næringslivet i Stavern har vært flinke til å sponse slik at vi har så små utgifter som overhodet mulig. Det er viktig for alt vi kan få inn, går til Landsforeningen uventet barnedød.

I fjor, da arrangementet var en måned tidligere, kom det godt med folk til Barnas dag på Verftet tross været. I år håper arrangørene på enda flere.

– I år arrangerer vi jo den samme dagen som åpningen av Glade dager i Stavern og Brunlanes. Det betyr at det er mye folk i Stavern lørdag og forhåpentligvis finner mange av dem veien til vårt arrangement, sier Iselin.

Satser videre

Iselin Stokke Monsen har ikke tenkt å legge inn årene og satser på en Barnas dag også neste år. Hun brenner for pengeinnsamling til forskning på krybbedød og dødfødsel.

– Men det er klart jeg kjenner på arbeidspresset. Det går med mye tid og energi til dette og allerede et halvt år i forveien har jeg mer enn nok å gjøre. Heldigvis har jeg mange gode venner som hjelper meg og det hadde vært fint å få inn enda flere. det er mye som skal ordnes og mange telefoner som skal tas.

Til årets arrangement er imidlertid det meste i orden. Det blir bare litt sjauing lørdag formiddag

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.