Nå er det ikke slik at det er noen umiddelbar fare for at Camilla skal feile, verken hos Kokkersvold AS eller ellers. Men ambisjonene er store og hun har et brennende ønske om å lykkes. Kokkersvold-firmaet går bra og har nok å gjøre, Camilla er frisk etter å lagt om kosten radikalt og lørdag er hun medarrangør i den store Kostholdskonferansen i Bølgen.

Det rådgivende arkitekt og ingeniørkontoret Kokkersvold AS ble startet av Camillas far, Kjell Kokkersvold. Her ble Camilla, som er sivilingeniør fra NTNU, daglig leder i 2014 og firmaet går godt med sine 12 ansatte. De har en rammeavtaler med UDI, Forsvarsbygg og Larvik Havn blant annet og en lang rekke andre oppdrag og jobber.

– Likevel er du er litt redd for å feile?

– Ja, litt. Egentlig er det jo ingen grunn til det, men det er jo så mye å leve opp til. Jeg slåss nesten daglig med frykten. Det er bare slik jeg er, sier Camilla.

LES OGSÅ: (+) Mammas kamp gjorde Tim frisk

Startet av faren

Firmaet Kokkersvold AS ble startet av Camillas far, Kjell Kokkersvold, og selv om han har gitt fra seg rorpinnen, er han fortsatt i full jobb i firmaet. Det er Camilla glad for.

– Jeg er jo så utrolig glad i pappaen min og det er flott å kunne omgås ham hver dag. Og så har jo Kjell lang erfaring og han er god å ha som medspiller i det daglige virket.

– Det var kanskje en selvfølge at du valgte samme vei som ham og tok over firmaet?

– Nei, absolutt ikke. Jeg kunne blitt hva som helst, men det er jo ofte slik at barna går den samme veien som foreldrene. Jeg for min del var med Kjell på jobben fra jeg var liten jente og fant etter hvert ut at dette var interessant. Så ble det slik da. Jeg begynte på sivilingeniørstudiet i Trondheim og ble ansatte i firmaet.

LES OGSÅ: (+) – Du kan bli frisk av å spise riktig

Godt kosthold

For fem-seks år siden slet Camilla Kokkersvold Maktabi med dårlig helse. Hun var trøtt og uopplagt nesten døgnet rundt og magen fungerte overhodet ikke som den skulle. Livet var rett og slett tøft.

– Jeg var hos lege, men ingen kunne fortelle meg hvordan jeg skulle bli bedre. Det virket nokså håpløst. Så fikk jeg tips om å legge om kostholdet radikalt og i løpet av en måned hadde de fleste av plagene forsvunnet og jeg hadde på mange måter fått et nytt liv.

– Å hva betyr å legge om kostholdet radikalt.

– Kort og godt å satse på et naturlig kosthold som ikke er basert på industrimat og kjøpebrød, for å si det enkelt. Naturlig mat uten sukker og karbohydrater, men med mer fett. Ikke industribakt brød, ikke gluten og ikke de usunne karbohydratene, det er nøkkelen og jeg garanterer deg at det fungerer.

– Dette er noe helt annet enn det myndighetene anbefaler?

– Ja visst er det det, og jeg skulle gjerne snakket med helseminister Bent Høie. Han må antakeligvis snakke mot bedre vitende når han hele tiden går ut og advarer mot naturlig fett i maten. Det er karbohydrater og sukker som er farlig. Legger du om kostholdet etter disse prinsippene, vil du fort oppleve at d u får mer energi, blir sterkere, får bedre søvn, finere hud, stabilt humør, blir slankere, blir kvitt smerter i kropp og ledd og rett og slett en bedre versjon av deg selv?

– Nokså misjonerende, dette?

– Det er det vel egentlig også, men jeg vil på ingen måte presse disse prinsippene på andre. Det viktige er å gi folk kunnskap, så får de ta valgene selv. Men jeg vet at dette virker.

LES OGSÅ: (+) Mer fokus på kropp

Stor konferanse

I 2014 arrangerte Camilla Kokkersvold Maktabi, Hanne Mayo, Per Bjønnes Kristiansen og noen andre den første store kostholdskonferansen på Grand Hotell i Larvik med fullt hus og stor interesse. Lørdag trår de til for fjerde gang, denne gangen i Bølgen og arrangementets 500 billetter er solgt for lengst. Interessen for kosthold er stor og programmet omfattende med foredragsholder som det trønderske fyrverkeriet og legen Berit Nordstrand, økobonden Tore Jardar Wirgernes, legen Sofie Hexeberg og ernæringsfysiologen Mone Eli Sæland. Midt oppe i dette skal Camilla administrere og lede arrangementet.

– Og naturligvis er jeg allerede nervøs og har gruet meg i mange dager. Tenk om det går galt, da? Hvorfor i all verden tok jeg på meg dette?

– Men du har jo ganske lang erfaring.

– Jeg har jo det, men så er det dette med at jeg hele tiden er litt redd for å feile. Jeg får prøve å legge det av meg.

Det er med andre ord en aktiv dame som runder 40 år i morgen. Får hun tid til noe annet enn å lede et travelt firma og predike kosthold?

– Ikke så mye. Jeg er sammen med de to flotte døtrene mine så mye som mulig og så må jeg jo prøve å være litt sosial.