Allsidig høstprogram ved museet

Lego: Barna i Larvik inviteres til Kreativt verksted i Verksgården 15. oktober for å bygge Larvik by i Lego slik de vil ha det – og det skal skje helt uten voksensensur.

Lego: Barna i Larvik inviteres til Kreativt verksted i Verksgården 15. oktober for å bygge Larvik by i Lego slik de vil ha det – og det skal skje helt uten voksensensur.

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi har allerede lagt Kulturminnedagen og Larvik Barokk bak oss, og nå ser vi fram til både foredragskvelder og tradisjonsrike aktiviteter, forteller Larvik Museums administrasjonskonsulent Aleksander Vågen Oxholm

DEL

Han kan fortelle at man på plakaten blant annet har foredragskvelder om maritime helter på Sjøfartsmuseet, som er kommet i stand via samarbeid med Foreningen Larvik Sjøfartsmuseum.

I tillegg inviterer museet barnefamilier til å delta på høstferieaktiviteter, som denne gang arrangeres i Herregården. Her kan barna prøve seg på potettrykk og bli med på omvisning i den høygrevelige residens.

Legodag for barna

En annen aktivitet som Vågen Oxholm håper kan trekke mange barn, er legodag i Verksgården 15. oktober. Denne dagen vil historiker Ane Ringheim Eriksen fortelle litt om byens historie, før barna inviteres til Kreativt verksted for å bygge Larvik by i lego slik de har lyst – uten «voksensensur». Her er det altså bare å la fantasi og skaperkraft få slippe løs.

Kulturnatt lørdag 11. november er kanskje det arrangementet det knyttes størst forventninger til.

– På Kulturnatt oppsøker flere hundre mennesker museene våre. Vi får aller størst pågang i Herregården, med opplevelser for barn tidlig på dagen, og vandringer i grevens gemakker på kvelden. Vi kan love en kveld med overraskende og spennende tablåer i år også, sier den museumsansatte. Og den som er mørkeredd skal vite at det alltid er en lykt like i nærheten.

Jødedeportasjoner

Et spesielt arrangement finner sted i Larvik sentrum 26. november. Da markeres 75-årsdagen for den største deportasjonen av norske jøder under andre verdenskrig. Denne dagen holder Ane Ringheim Eriksen et foredrag om larviksfamilien Sachnowitz’ liv og skjebne på ByLab. Etterpå vil det bli minnemarkering ved varaordfører Olav Nordheim og Larvik kulturskoles Elise Kaupang ved snublesteinene på Torvet 4, hvor Sachnowitz-familien hadde klesforretning.

Årets siste arrangement på museet er det tradisjonsrike juleverkstedet i Verksgården søndag 3. desember, hvor medlemmer fra Husflidslaget vil lære barna hvordan man lager julepynt som får en i ekte, nostalgisk julestemning.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken