– Lyd og trøkk og stemning blir det. Det kan vi garantere, ikke minst fordi vi ikke har plass til mer enn 100 tilhørere innenfor dørene. Dermed kan vi vel kalle oss Norges minste festival og det er jo slik at jo mer som sild i ei tønne publikum står, jo bedre er det. Det er dette som er rock.

Det sier Jan Carroll Henriksen som selv spiller i et av bandene – Fyttihælvete – og som har vært sentral de tre årene festivalen har blitt arrangert tidligere. De første to årene dreide det seg om en ren punkfestival på Mikrobryggeriet, men i fjor og i år har en sluppet litt opp. Sågar et tilnærmet progrockband har en funnet plass til.

– Vi er nok mer varierte i år enn tidligere, men rock'n'roll ligger i bunnen hele veien. På Larvik rockfestival finner en ren punk, som hos jenteduoen Pretty Shitty fra Halden, hardrockaktige saker, prog og tradisjonell amerikansk rock. Trøkk og lyd blir det imidlertid gjennom alle de sju timene festivalen varer, fra det første bandet går på scenen klokken 19 til av vi avslutter ved totiden på natten, sier Henriksen.

– Og kjøreplanen er klar?

– Kjøreplanen er klar og vi vet hvilken rekkefølge de sju bandene skal spille i. Det må imidlertid folk finne ut selv ved å møte opp. De billettene som ikke er forhåndssalg, blir solgt i døren.

Tre lokale band

Av de sju bandene som blir å høre på Pica Pica Lørdag kveld, er tre lokale. Det dreier seg om Fyttihælvette, Suicidal Ninja Monkeys og Seeing Eye Nun.

I tillegg til disse kommer Berusalem fra Halden, Royal Abuse fra Kodal og Nøtterøy, Bonnie Corona fra Tønsberg og Pretty Shitty fra Halden.

– Vanskelig å få band til å stille opp? Betalingen er jo ikke all verden.

– Nei snarere tvert imot. Det er vanskelig å få band til å la være å stille opp. Her er interessen stor og bandene spiller gratis. Det er jo slik at det viktig for band å ha en scene og kommer ikke spillejobbene til oss, får vi lage dem selv. Det er viktig å stikke fram nesa og komme seg ut av kjelleren, sier Dan Arneson som spiller i Suicidal Ninja Monkeys som er et av de mer meritterte på festivalen.

Det er Jan Carroll Henriksen helt enig i. Han har vært en sentral figur i Larviks musikkliv i en årrekke og kjenner miljøet bedre enn de fleste.

– For å få til et godt musikkmiljø i en kommune er det spesielt viktig med entusiastiske fritidsklubbledere. Det har vi vært heldige med her i Larvik, ikke minst i miljøet rundt fritidsklubben i Kongegata.

Svart stemning

Larvik rockfestival arrangeres i ganske nær tilknytning til halloween og dermed ønsker arrangørene at så mange som mulig blant publikum rett og slett kler seg ut.

– Halloween-kostymer er all right og folk må gjerne komme i enda svartere klær enn vanlig. Det vil bare skape stemning. Og alder er ingen begrensning. Til oss kommer det folk fra 20 til langt opp i 70-årene. Det er bare moro, sier Jan Carroll Henriksen som også forteller at det blir mulig å ta seg en pause i litt roligere oppvarmede oppgivelser utendørs, hvis ørene må hviles.