«Kom deg ut» søndag

Stor aktivitet: Fra et tidligere «Kom deg ut»-arrangement på Framnesodden. Her har som regel flere hundre mennesker møtt fram til en mengde aktiviteter, blant annet demonstrasjon av førstehjelp.arkivfoto

Stor aktivitet: Fra et tidligere «Kom deg ut»-arrangement på Framnesodden. Her har som regel flere hundre mennesker møtt fram til en mengde aktiviteter, blant annet demonstrasjon av førstehjelp.arkivfoto

Artikkelen er over 2 år gammel

Friluftsliv er i skuddet og Turistforeningens medlemstall øker hvert eneste år. Søndag arrangeres den tradisjonelle «Kom deg ut»-dagen på Framnesodden.

DEL

– «Kom deg ut»-dagen er Norges nasjonale turdag, en dag for alle uansett erfaring og utstyr. Og Larvik og Omegns Turistforening er naturligvis med. Vi inviterer til «Kom deg ut»-dagen ved Padlehytta på Framnesodden i Farris. Her treffes barnefamilier og andre til lek, moro og friluftsliv, og her kan man teste aktiviteter som kanopadling, rappell, natursti, robåt, demonstrasjon av hjerte- og lungeredning og opplæring i bruk av kart og kompass. Det blir også gratis kaffe og saft og salg av pølser og vafler i «Kom deg ut»-kafeen på Padlehytta, forteller Ellen Næss i Larvik og Omegns Turistforening.

Start for friluftshøsten

Målet med «Kom deg ut»-dagen er å gi flest mulig en smakebit på det man kan finne på ute i naturen, og her kan man tilegne seg ny kunnskap. I samarbeid med Larvik soppforening vil det også være ulike aktiviteter.

SE OGSÅ: – Vi venter fremdeles på avgjørelsen, men vi regner med at det går bra så vi kan fortsette

– Vi håper at «Kom deg ut»-dagen kan være startskuddet for en aktiv høstsesong med turer og høsting av naturens spiskammer. Og har man lyst til å treffe nye turvenner, er dette rett dag å bli med på. Her blir det en fin miks av turglade små og store, og fremmøtet pleier å være stort, sier Ellen Næss.

Flere medlemmer

At interessen for friluftsliv er stor, er det ingen tvil om. Medlemstallene fra Den Norske Turistforening viser en stor økning i barne- og familiemedlemmer og den aktive foreningen nådde nylig milepælen 300.000 medlemmer.

SE OGSÅ: Bybloggen: I sporene til fanter og skoggangsmenn

– Det er fantastisk å se hvor populært friluftsliv er akkurat nå, og medlemstallet vårt har økt med 50.000 på fire år. Dette er en helt utrolig vekst, og på årets «Kom deg ut»-dag ventes rekordmange 46.000 deltakere over hele landet. Vi er veldig glade for at så mange engasjerer seg for at barnefamilier skal ha et sosialt og hyggelig friluftstilbud, sier generalsekretær i Den Norske Turistforening, Nils Øveraas.

Og Larvik og Omegns Turistforening følger trenden når det gjelder medlemsvekst. Nylig passerte LOT 2.700 medlemmer og aktiviteten er stor både i hovedforeningen, i seniorgruppen, i Barnas Turlag og i ungdomsgruppa.

Stor aktivitet

Ved Padlerhytta lover Turistforeningen en dag fylt med lek og moro ute i friluft på naturskjønne Framnesodden.

– Vi vil inspirere alle til å komme seg ut for å oppleve en fin og sosial dag i naturen, og håper opplevelsen kan bidra til en aktiv og god høst. Friluftsliv trenger ikke å være komplisert. De viktigste turene er de man enkelt kan gå hjemmefra, sier Ellen Næss.

«Kom deg ut»-dagen er for øvrig Norges nasjonale turdag, og arrangeres to ganger i året over hele landet. Arrangementene finner man i hele Norge, fra Kristiansand i sør til Nordkapp i nord.

I Larvik går starten fra flaggstengene i Bøkeskogen mellom klokken 11.00 og 12.30. Herfra er det natursti til Framnesodden hvor det blir fisking, padling av kano, robåt, rappell, demonstrasjon av hjerte- og lungeredning, grilling og mye mer. Aktivitetene avsluttes rundt klokken 15.00.

Artikkeltags