Gå til sidens hovedinnhold

Nei til eiendomsskatt

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Høyre er garantisten for at eiendomsskatt ikke innføres i Larvik kommune. Eiendomsskatt vil svekke mulighetene for økonomisk vekst og nyetablering. Tilliten til at Larvik ikke innfører eiendomsskatt er viktig både for å bevare eksisterende virksomheter, og for at vi skal lykkes med å trekke til oss nye etableringer.


Eiendomsskatten er en skatt på hjem og hytte, som er avgiftsbelastet nok fra før. Satsen for eiendomsskatten kan variere mellom 2 og 7 promille av takstgrunnlaget der den innføres. Et helt alminnelig hus med en takst på 3 millioner kroner kan få en eiendomsskatt på inntil 21 000 kroner.


Eiendomsskatten er usosial og slår inn uavhengig av inntekt og formue. De som særlig vil kjenne trykket fra eiendomsskatten er barnefamilier med store utgifter, enslige og pensjonister med dårlig råd. Både SV, Rødt og leder av Larvik Arbeiderparti er for eiendomsskatt og slik AP har styrt kommunen i snart 8 år blir spøkelse om eiendomsskatt mer og mer truende!


Larvik Høyre kompromisser ikke med eiendomsskatt. En stemme til Larvik Høyre ved valget, er en garanti mot kommunal eiendomsskatt i Larvik kommune.

Erik Larsen
Listekandidat, Larvik Høyre

Kommentarer til denne saken