Enklere innlogging

Ta gjerne kontakt: Beate Bang Edlund i ØP står klar til å hjelpe til med innlogg på aID hvis behov. Arkivfoto.

Ta gjerne kontakt: Beate Bang Edlund i ØP står klar til å hjelpe til med innlogg på aID hvis behov. Arkivfoto.

Artikkelen er over 5 år gammel

Er du aID-bruker på ØPs nettavis kan du nå velge å logge deg inn med din facebook-profil. Dermed slipper du å huske på passord dersom du er logget ut.

DEL

For å lese Østlands-Postens papirutgave på nett, og få tilgang til arkivet med tidligere papirutgaver, må du være registrert som såkalt aID-bruker.

Faste abonnenter av Østlands-Posten kan gratis skaffe seg aID-tilknytning, og andre kan knytte seg opp med eget aID-abonnement.

Har du registrert deg som aID-bruker får du også automatisk tilgang til alle «ØP-pluss saker» som daglig legges ut på nettavisa, og som er forbeholdt deg som abonnent.

Innlogging med ett klikk

Når en bruker har koblet sin aID til en Facebook-konto, og er innlogget med Facebook i en nettleser, krever det bare ett klikk å logge inn på avisen i samme nettleser. Kobling til eksisterende aID og oppretting av ny aID med Facebook er også svært enkelt.

Alle innloggede brukere fortsetter å være det, og merker ingenting til endringen før de evt skal logge seg inn på nytt. Da får de muligheten til å logge inn med Facebook.

Alle må fortsatt ha en aID for å logge inn på avisen. Hvis man velger å opprette ny bruker med Facebook, opprettes det en aID underveis som kobles til Facebook-kontoen.

Er du pålogget, må du logge deg ut og inn igjen for å ta i bruk pålogging med Facebook-profilen, men du kan også velge å fortsette å bruke den påloggingsmåten du bruker i dag.

Merinnhold

Som aID-bruker får du altså tilgang til både e-avis, alt kvelden før avisa ligger i postkassa, og «pluss-saker» som legges ut på nettavisa www.op.no gjennom dagen. Sakene finner du også på mobilen på mobil.op.no.

Her finner du framgangsmåten for å skaffe deg i en aID. (Ha mobilen lett tilgjengelig)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.