Gå til sidens hovedinnhold

NMK Larvik-fører Mats i A-finalen i Juniorlandsfinalen – men der gikk det ikke helt etter planen

Artikkelen er over 2 år gammel

3. august ble Juniorlandsfinalen arrangert på Konsmo Motorbane og fire juniorer møtte til start fra NMK Larvik.

Det var 104 juniorer som gjennom hele våren hadde kjørt løp for å kvalifisere seg til dette høydepunktet på sesongen. Jens Hvaal var skikkelig uheldig og rullet med bilen rett ut fra start i 1. omg., og ble kjørt til sykehuset til sjekk. Heldigvis slapp han unna uhellet med brist i ett ribbein.

Anna gjennomførte målet sitt og fikk poeng i hvert heat, hun endte til slutt på en 84. plass. Benjamin kvalifiserte inn til en E-finale og endte til slutt på en 20. plass.

 

Mats ble NMK Larviks beste junior denne gangen, han vant alle sine fire heat og fikk ekstra poeng for en beste og en tredje tid. Han lå da som nummer to etter innledende omganger og var en av fire som var direkte kvalifisert til A-finalen. Dessverre ble Mats snurret i finalen, men endte til slutt på en flott femte plass. Han er da direkte kvalifisert til Juniorlandsfinalen 2020 på Aremark.

Fem førere på 4 runde i rallycross

Sist helg ble den 4 NM-runden i rallycross arrangert på Grenland Motorsport Senter. Fem førere stilte til start fra NMK Larvik. Lina Maria Holt kjører klasse 2 som eneste jente, hun kjører tøft og endte på en 7. plass. Søstrene Helene og Ada Marie Hvaal kjører klasse 1 sammen med Christian Hobæk. Helene kjørte c-finalen og endte til slutt på en 11 plass, Ada Marie kjørte b-finalen og endte på plassen foran, mens Christian avanserte fra b-finalen og opp til A. Han kjørte smart og kunne klatre opp på pallen til en 2 plass.

 

Junioren Mats hadde også en litt trøblete helg og kvalifiserte inn til en B-finale, denne vant han med god margin og stilte derfor til start i bakre rekke i A-finalen. Mats gjorde som klubbkamerat Hobæk og kunne også entre pallen til andre plass som er hans beste plassering i juniorcupen noensinne.

Førere og arrangører trosset det voldsomme regnværet og det ble ett flott arrangement men masse flott og spennende kjøring.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.