Gå til sidens hovedinnhold

Nordgardsetra helt til topps

Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag kunne Nordgardsetra 4H-seter motta prisen for årets 4H-gård.

Mangeårige arbeid som aktiv seter med sommerkafé og tilbud om kurs i seterdrift for barn og ungdom har nå gitt belønnet seg. Det var under 4H-Norges landsmøte denne helgen at en jury oppnevnt av landsstyret tok den endelige avgjørelsen på hvem som skulle få prisen for årtes seter eller gård. Til slutt ble det Nordgardsetra ovenfor Vindfjelltunet som ble kåret til vinner og mottok dermed prisen på 20.000 kroner.

– Det er kjempebra at vi får denne prisen! Dette gir oss blest og vi blir satt mer på kartet, smiler Helene Bøe Andersen, daglig leder på Nordgardsetra 4H-seter.

Oppfylte kravene

Nordgardsetra var én av seks som ble nominert til prisen. Kravet for nominasjonen er at gården eller setra har vært i drift i minst tre år, samarbeidet med andre 4H-klubber, hatt åpne arrangement, markedsført 4H, vært synlig i mediene og villig til å dele erfaringer med andre.

– En av grunnene til at vi vant, er nok fordi vi stadig jobber med å fornye oss, sette opp og arrangere nye ting, men at vi samtidig holder på de gamle setergårdstradisjonene, fortsetter hun.

Les også: 2017 ble et økonomisk jubelår – Stavernfestivalen kom seg nesten helt ut av krisa 

 

Populære aktiviteter

Videre forteller Bøe Andersen at flere av tilbudene deres har vært svært populære de siste årene og er på vei opp.

– Nå er så å si alle seterkursene våre fulle. Gjennom de ulike kursene og leirene våre tar vi vare på setertradisjoner som kanskje ville dødd ut ellers.

Viser pågangsmot

I år har de dessuten hatt fokus på nye tilbud for yngre barn og flere arrangementer i helgene. I tillegg har de laget et halmhoppe-hus og i samarbeid med Høyt og Lavt og rusta opp «Tussestien», ei klatre- og aktivitetsløype.

Les også: Spesielt én aktivitet har turistene spurt mye om denne sommeren

 

– Jeg vil gratulere så masse med prisen, og er veldig imponert over det de får til. Mange engasjerer seg og viser skikkelig pågangsmot, til tross for økonomiske utfordringer senere år. Det er også kult at det blir rekruttert mange 4H-medlemmer gjennom leirene og kursene, sier Sara Skulstad, fra landsstyret i 4H Norge som ledet dommerpanelet.

Les også: Strålende sommershow på Foldvik

Økende besøkstall

Rundt 6.500 besøkte Nordgardsetra på dagsbesøk i fjor, 5.000 besøkte kaféen og 85 deltok på kurs over flere dager. I år ser tallet ut til å øke. For første gang har barn i 1. til 3. klasse blitt invitert til sommerleir på setra, og det har kommet tilbud om «miniseterkurs» på fire dager for dem som er 10 år og eldre. I kommende sommerdager står blant anna Barnas dag, «Kampen mot bjørnen», ystedag, olsokfeiring, bakstehelg og markedsdag på programmet. Nordgardsetra er åpen hver dag i hele skoleferien og det er gratis inngang.

Kommentarer til denne saken