Gå til sidens hovedinnhold

Nordmenn i Spania får karantenevarsel fra Helsedirektoratet

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag kan det bli innført karantenekrav for reisende fra Spania. Helsedirektoratet sender nå ut SMS-varsel til nordmenn som befinner seg i landet.

– Med dagens smittesituasjon er det sannsynlig at nordmenn på reise i Spania vil får karanteneplikt fra og med fredag denne uken, sier assisterende helsedirektør, Espen Rostrup Nakstad i en pressemelding.

Regjeringen vil i slutten av denne uka avgjøre om Spanias status endres fra grønn til rød, noe som vil innebære gjeninnføring av karantenekravet ved innreise til Norge.

– Det er landenes status ved innreisetidspunktet til Norge som er avgjørende for om du får ti dagers karantene, sier Nakstad.

Reisende fra Spania som ankommer Norge den dagen Spania har rød status, vil dermed bli pålagt ti dagers karantene, selv om statusen til Spania skulle endres til grønn i karanteneperioden.

Reisende fra Spania som ankommer Norge mens Spania har grønn status, blir ikke pålagt karantene, uansett om Spanias status skulle bli rød i dagene etter innreise.

Hvis dette skulle skje, oppfordrer Helsedirektoratet likevel at man følger med på mulige koronasymptomer og tester seg hvis man får luftveissymptomer eller feber.

Spredningen av koronaviruset har særlig tiltatt i de nordlige regionene Aragón og Catalonia. I resten av Spania er smittetallene lave. Karantenekravene vil likevel gjelde uansett hvor i Spania man har oppholdt seg.

Les også

Skulle egentlig på familietur til Spania, men sjekk hva Lene bruker ferien til nå: – Jeg både gruer og gleder meg

Les også

Helene (30) er skeptisk til de nye reglene: – Jeg synes det er litt tidlig

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.