Tusenfryd, Hunderfossen Eventyrpark og Dyreparken i Kristiansand er tre kjente fornøyelsesparker mange nordmenn velger å besøke om sommeren. I år er første år uten koronarestriksjoner etter pandemien, og alle de tre fornøyelsesparkene melder om gode besøkstall.

– Vi ligger omtrent på nivå med 2019-tallene, kanskje litt over, sier markedssjef i Tusenfryd, Erik Røhne Andersen, til NTB.

– Sammenlignet med før pandemien så ligger vi veldig godt an. Sammenlignet med 2019 har vi veldig bra tall, sier markedssjef Espen S. Rønning i Hunderfossen.

For Dyreparken i Kristiansand sin del hadde de en fantastisk sommer i fjor. Dager i år er på høyde med i fjor når det gjelder besøkstall, forteller administrerende direktør Per Arnstein Aamot.

– Vi har en liten nedgang fra i fjor sommer, men forrige uke og denne uken ser ut til å bli de beste ukene så langt i år. Da er vi på høyde med enkelte dager i fjoråret, sier Aamot.

LES OGSÅ: 15-åringen fra Larvik er blant de beste i sin klasse: – Det føles ut som om du har gjort noe riktig

Været

Tusenfryd har hatt et stabilt og godt antall besøkende i årets sommer, og været styrer mye av besøkstallene deres.

– Vi ser en tendens til dersom været er greit, så er antall besøkende greit, sier Andersen til NTB.

Som flere andre bedrifter har også Tusenfryd hatt utfordringer med ansettelser i sommer.

– Vi har merket en litt vanskeligere situasjon med å få tak i ansatte over 18 år i sommer, men det gjelder for mange i bransjen, forteller Andersen.

Hunderfossen hadde flere besøkende i fjor

– I fjor var vi utsolgt 40 dager på rad, og folk måtte booke 14 dager fram i tid for å få plass, sier Espen S. Rønning i Hunderfossen.

Rønning forklarer suksessen i fjor med at Hunderfossen hadde jevnt besøk i perioden de var åpent i fjor. Han forteller også at de hadde noe lavere antall besøkende i starten av sesongen i år enn de hadde i fjor.

Nedgang for dyreparken

Dyreparken i Kristiansand er tilbake til året før pandemien kom til Norge når det gjelder besøkstall.

– I fjor hadde vi jevnt besøk i hele juli, i år er det litt mer tilbake til 2019-nivået når det gjelder antall besøkende, forteller Aamot.

Også Dyreparkens besøkstall bestemmes mye av været, og denne uken hadde Norges største fornøyelsespark forhåndssolgt 10.000 billetter til mandag.

– Mandag denne uken hadde vi forhåndssolgt over 10.000 billetter i dyreparken/dagparken, og maks antall billetter vi selger, er 13.000 billetter, sier Aamot

(©NTB)