IKEA tilbakekaller strandstol

FEIL: IKEA tilbakekaller MYSINGSÖ strandstol på grunn av risiko for fallulykker eller klemskader.  Kunder som har kjøpt strandstolen før februar 2017 oppfordres til å returnere den til et hvilket som helst IKEA-varehus for bytte eller full refusjon.

FEIL: IKEA tilbakekaller MYSINGSÖ strandstol på grunn av risiko for fallulykker eller klemskader. Kunder som har kjøpt strandstolen før februar 2017 oppfordres til å returnere den til et hvilket som helst IKEA-varehus for bytte eller full refusjon. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Kundene får fingrene i klem.

DEL

(Tønsbergs Blad) IKEA ber folk levere tilbake strandstolen Mysingsö. Møbelgiganten har fått rapporter om at den har kollapset under bruk på grunn av feil ettermontering.

IKEA ber kunder som har kjøpt stolen, returnere den til et hvilket som helst av sine varehus for bytte eller full refusjon.

LES OGSÅ: I disse står kundene i kø om morgenen for å sikre seg de beste varene - og de er IKKE dyre! (+)

– Når tekstiltrekket er vasket og skal settes på igjen, er det mulig å ettermontere stolen på feil måte slik at man risikerer å falle eller få fingrene i klem. IKEA har fått rapporter om fem hendelser der Mysingsö strandstol har kollapset under bruk på grunn av feil ettermontering. Alle hendelsene medførte fingerskader som måtte behandles av lege. Hendelsene inntraff i Finland, Tyskland, USA, Danmark og Australia, opplyser IKEA.

LES OGSÅ: IKEA forsikrer at det ikke bare blir et hentelager på Danebo (+)

Stolen kommer nå med ny utforming, og stoler som kjøpes fra februar og utover, skal være trygge.

– Etter at vi mottok rapportene, igangsatte vi en full granskning. Denne førte til at stolen fikk en bedre utforming som skal redusere risikoen for feil ettermontering og skader, skriver selskapet.

LES OGSÅ: Eierne vil ikke røpe hvem som skal inn i disse lokalene: – Vi er i en forhandlingsfase (+)

Artikkeltags