Gå til sidens hovedinnhold

«Guttestreker» utløste full politiaksjon: – Det er visstnok en trend

Artikkelen er over 4 år gammel

Bundet og med pose på hode skal de to 18-åringene ha filmet seg selv og streamet en iscenesatt kidnapping direkte på nettet. Det liker politiet svært dårlig.

NORGE RUNDT: – Vi ble oppringt av en forfjamset kvinne, som mente hun så en mann i en bil med pose over hodet som var bundet. Hun oppfattet det som at personen ble holdt fanget og vi reagerte med å tro at det var snakk om en kidnapping, sier operasjonsleder Gunnar Bjanes i Øst politidistrikt Romerike.

Operasjonslederen forteller at kvinnen som varslet politiet så bilen utenfor Lillestrøm stasjon ved 17.30-tida torsdag. Bilen kjørte deretter videre inn mot Lillestrøm sentrum. Hvor mange som har observert «stuntet» vet ikke operasjonslederen.

LES OGSÅ: Bonden er lei av bilister som stoler på GPS-en - det fikk Knut erfare (+)

– Opplysningene som kom til oss førte til at vi iverksatte en aksjon, der vi først og fremst ville finne den aktuelle bilen. Både bilen og de to aktuelle personene ble etter godt politiarbeid funnet igjen på Strømmen, sier operasjonslederen.

– Kan få store konsekvenser

Overfor politiet har de to 18-åringene forklart at det hele var iscenesatt, filmet og streamet direkte på nettet. Om det var på Facebook, YouTube eller andre steder vet ikke operasjonslederen.

– Dette er visstnok en trend og det er snakk om at lignende ting har skjedd i blant annet Oslo, sier Bjanes – som på ingen måte er imponert.

– Dette er ikke innafor. Dette er to 18-åringer for gamle til å holde på med. Deres oppførsel har ført til at vi har brukt store ressurser på noe som viser seg å bare være tull. Andre folk som faktisk har hatt innbrudd eller er blitt frastjålet sykkelen sin, har ikke fått nytt av de ressursene, sier Bjanes.

LES OGSÅ: Glenn må svinge utenom fartshumpen for å komme seg til jobb - nå har naboen satt en stopper for den muligheten

Han forteller at politiet tar meldinger om mulige kidnappinger på største alvor. De har ikke noe valg.

– Vi må respondere som at dette er reelt. Når man gjør ting som dette, så må man tenke på konsekvensene.

Anmeldt, kan miste førerkortet – telefonene beslaglagt

Og konsekvenser blir det:

– Begge to er anmeldt for ordensforstyrrelse. I tillegg vil det bli vurdert førerkortbeslag. Når man bruker bilen sin til å gjøre ting som dette, så har man ikke noe på veien å gjøre. Det blir et forvaltningsspørsmål, sier Bjanes.

Begge mobiltelefonene til de to 18-åringene er også beslaglagt av politiet.

– Det er først og fremst for å sjekke om den historien de forteller om streaming stemmer.

Politiet fant også den omtalte posen. En helt vanlig bærepose fra dagligvarebutikk.

TIPS OSSSMS: OPTIPS til 2005 Telefon: 800 82 000 redaksjonen@op.no

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.