Turneringen arrangeres av Northern Vision, og er en tredelt serie som går over ni dager i henholdsvis Larvik, Sandefjord og Stavern Tennisklubb. Til sammen tilbyr turneringene over 200.000 kroner i pengepremie. Etter to vellykkede runder i Larvik og Sandefjord, har touren nå returnert til Stavern for et «masters»-event.

Tirsdag var det duket for finalerunder på Staverns anlegg, med de åtte beste spillerne i både dame- og herreklassen – flere fra Norges tenniselite.

Store planer

Turneringsansvarlig i Northern Vision, Anders Borg, er svært fornøyd med gjennomføringen av årets Lexus Grand Prix, og kan røpe at de har store planer om å utvikle turneringen videre.

– Dette er tredje året vi er her, og det blir bare større og større, sier Borg.

Han ser ingen grunn til at ikke Stavern kan bli en miniversjon av den kjente svenske Båstad-turneringen i fremtiden, og satser på å vise både semifinale og finale på TV etter hvert. Ifølge Borg er Stavern det perfekte stedet å avholde turneringen.

– Location er «spot on» og det er gode baner. I tillegg er de som driver klubben veldig hyggelige og samarbeidsvillige.

Turneringens hovedsponsor er Lexus Oslo, og Borg legger ikke skjul på hvor viktig dette samarbeidet er.

– Vi er helt avhengige av sponsorer og partnere, og hadde ikke klart dette uten dem, sier han, og forteller at de også er på utkikk etter lokale sponsorer.

LES OGSÅ: Caroline (33) har sagt opp jobben og skal gjøre noe ingen andre i Larvik har gjort før: – Alt bare klaffet

I finale mot kompis

Kl. 13:00 tirsdag begynte finalene, der Simen Sunde Bratholm og Herman Høyeraal skulle kjempe om seieren i herreklassen.

Herman Høyeraal (Ullern TK) ble til slutt vinneren av Masters i Lexus Grand Prix i Stavern. Han imponerte stort og slo Simen Bratholm (Heming TK) 6–4 6–1.

– Det har vært noe flotte dager her i Stavern, og vi spillere setter stor pris turneringen og all den flotte støtte vi får av publikum, sponsor og klubbledelsen, sa han etter kampen.

Tjueåringen er klar på hva han synes er det beste med å spille tennis:

– Å vinne. Man vil alltid vinne.

For Høyeraal bærer det nå videre til Tsjekkia, hvor han skal spille på ATP Challenger-touren.

I dameklassen snudde Lillian Gabrielsen (Holmenkollen TK) kampen mot Hedda Gurholt (Heming) etter å ha tapt første sett, og vant 4–6 6–1 6–0.

LES OGSÅ: Eline (19) og Kristof (16) får ofte spørsmål om hobbyen sin: – Man får et adrenalinkick