Men Norsk Tipping hadde ikke klart å komme i kontakt med den ferske Joker-millionæren mandag formiddag.

Ifølge deres egne nettsider, er det mange som ikke tar telefonen fra et ukjent nummer. En kvinne fra Trøndelag, som vant en million kroner i Supertrekning, hadde lagret vinnernummeret fra Norsk Tipping som «Endelig».

Det er mange som ikke kjenner til telefonnummeret, som kanskje tror det er en telefonselger og dermed velger å ikke svare i løpet av helgen.

– Vi vil prøve igjen litt senere i dag, men vi pleier ikke å gi det mer enn to dager. Pengene kommer inn på konto uansett i løpet av et par dager. Vi må ikke ringe, men vi pleier å gjøre det for at det ikke skal komme som et sjokk når man ser kontoen, men også for å kunne dele gladmeldingen, sa Gunhild Vike Nerås i Norsk Tipping tidligere mandag.

Videre fortalte hun at kvinnen kan ha sett det selv via deres app, men velger selv å ikke ta telefonen.

– Det er mange som tar kontakt etter at pengene har kommet på konto og tror det er en spøk. Det er mange som ikke tror på det.

Oppfordring fra ØP lød uansett at om du var kvinne i 70-årene fra Stavern, burde du se om du har fått en telefon fra 625 60 000, som er Norsk Tippings vinnernummer.

Snart er pengene på konto

Og den nybakte millionæren hadde åpenbart vært inn på våre nettsider og lest. For i 14-tiden mandag fikk Norsk Tipping og den heldige kvinnen kontakt.

– Herregud. Jeg sitter her og og leser avisen, også ser jeg at Norsk Tipping ikke har fått tak i en kvinne i 70-årene fra Stavern. Så begynte jeg å tenke på at jeg har flere tapte anrop fra 625 60 000. Kanskje det er meg? utbrøt kvinnen da Norsk Tipping endelig fikk gratulert henne.

– Det er helt utrolig. Jeg er helt fra meg. At det går an å være så heldig, forteller stavernskvinnen, og forteller til Norsk Tippings nettsider at hun har spilt Joker i mange år, men aldri hadde ventet å vinne en så stor sum.

– Jeg måtte sette meg ned her. Det er ikke til å tro. Mannen min går bare rundt her og er overveldet han også, ler den ferske millionæren videre.

Kvinnen spiste, ifølge Norsk Tippings nettsider, middag med en venninne da Norsk Tipping ringte henne lørdag. Hun bestemte seg for å ikke svare da hun trodde det var telefonsalg.

– Dere ringte jo flere ganger, så jeg sa til mannen min: «Nei, nå ringer det nummeret igjen». Hadde jeg visst at det var så gode nyheter i vente, hadde jeg svart, ler kvinnen.

Som allerede har en del planer for hvordan hun skal bruke milliongevinsten.

– Jeg skal dele med mine nærmeste. Også skal vi nok reise litt. Det skal vi unne oss nå.

Mange nye Lotto-millionærer

Kupongen ble levert på internett, og siden Norsk Tipping ikke fikk kontakt med kvinnen før TV-trekningen, var det Embla (en robot/datamaskin som velger tall, journ.anm.) som gjorde de logiske opp/ned-valgene.

Hun var sikret 445.000 kroner i inngangspremie – og helt på toppen av premiestigen lå 2.233.000 kroner. Jokeren dukket opp på det tredje tallet, og dermed var toppgevinsten på vei til Stavern.

Lørdag var det også Supertrekning, som betyr at hele 38 nordmenn ble Lotto-millionærer. Fra Vestfold og Telemark var det fem stykker.

En mann i 50-årene fra Porsgrunn tok vinnertelefonen på tredje forsøket. Han hadde sett at telefonen ringte, men trodde det var telefonsalg.

– Tuller du, er mannens første reaksjon da han får vite at han er en av kveldens vinnere. En mann i 60-årene fra Notodden, en fra Holmestrand, kvinne fra Tønsberg og en kvinne i 50-årene fra Sandefjord var også lørdagens vinnere.

– Herre min hatt, dette er ikke tull vel? Mannen min satt og så på trekningen og sa det var en vinner fra Kodal – men han vet ikke det var jeg som vant. Jeg går ut nå og forteller ham det. Ha-ha, han ser ut som et spørsmålstegn! Dette er helt utrolig, sa 50-åringen fra Sandefjord til Norsk Tipping lørdag kveld.

Andre helgen på rad

Forrige helg var det også en fra Stavern som stakk av med topp-premien på Joker. Han sikret seg fire millioner kroner. Mannen befant seg hjemme alene da Norsk Tipping slo på tråden.

– Wow! Nå er jeg helt satt ut. Det er min dag i dag, sa han til Norsk Tipping forrige lørdag.

– Jeg måtte kjøre meg en tur. Jeg parkerte og så utover havet og endte med å se TV-trekningen på mobilen, flirte mannen.

LES OGSÅ: Stavernsmann vant fire millioner i Joker: – Det var min dag i dag

Larviksmannen fikk telefonen «alle» drømmer om: – Kødder du?

Fersk lottomillionær fra Larvik: – Seriøst? Tuller du? Nå ble det god stemning her