Gå til sidens hovedinnhold

Ti nordmenn delte gigantpott i Viking Lotto

Artikkelen er over 5 år gammel

Ti nordmenn delte onsdag en rekordpott i Viking Lotto på over 300 millioner kroner.

Potten hadde vokst i 41 uker og hadde passert totalt en halv milliard kroner.

For første gang siden 4. november i fjor fikk noen seks rette inkludert lykketallet. En andelsbank med ti nordmenn hadde den eneste norske vinnerrekken, og dermed deler de ti spillerne i overkant av 305 millioner kroner. I tillegg ble det trukket en vinnerrekke i Danmark som fikk 205 millioner kroner.

Førstepremiepotten var på cirka 12 millioner og lykketallspotten på 398 millioner kroner. Disse beløpene ble delt på de to vinnerne. I tillegg var den norske lykketallspotten på 100 millioner kroner, og denne gikk kun til det norske vinnerlaget.

Statistisk sett vil lykketallet bli trukket hver åttende uke. Lykketallet har blitt trukket ut flere ganger etter 4. november, men da har det ikke vært noen vinnere med seks rette tall.

Det kan bli lenge til neste gang lykketallspotten blir like stor som i dag. Under spillsimuleringer gjort av Norsk Tipping har man klart å bygge en 500-millionerspott én gang på 20 år.

VG skriver at de norske vinnerne er en kvinne fra Bærum, en mann fra Akershus, tre menn fra Oslo, to menn fra Oppland, en kvinne fra Oppland, en mann fra Hordaland og en mann fra Sør-Trøndelag.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.