Grimstad gikk bort tirsdag. Han ville ha fylt 83 år kommende lørdag.

NTB har vært i kontakt med familien, som er innforstått med at dødsfallet omtales.

Grimstad startet sin NRK-karriere i ungdomssatsingen Falkeklubben, men var utdannet lærer. Han ble en del av NRK-sporten fra 1970 og har et stort antall mesterskap bak seg som kommentator.

Han har dekket 13 olympiske leker som journalist. Han debuterte i Sapporo-OL i 1972 og avsluttet med Aten-OL i 2004. Det sistnevnte mesterskapet dekket han imidlertid fra Oslo.

Grimstad kommenterte både langrenn, roing og padling, men det var likevel håndballen han kanskje huskes best fra. I kommentatorboksen hadde han med seg blant andre Frode Kyvåg.

I 1992 under OL i Barcelona lot han seg rive med i kommentatorboksen da larvikingen Siri Eftedal scoret seiersmålet mot Sovjetunionen og sikret norsk finalebillett.

Grimstad spilte også håndball på toppnivå for Oslo-klubben Arild. I tillegg var han aktiv i roing for Norske Studenters Roklubb.

I NRK-sporten jobbet han blant annet sammen med svært folkekjære personligheter som Knut Bjørnsen, Knut Th. Gleditsch, Kjell Kristian Rike, Sølve Grotmol og Terje Dalby. De har også gått bort.