Gå til sidens hovedinnhold

Mette (54) blir ny Vestfold-sjef i NRK

Artikkelen er over 4 år gammel

– Dette er antakelig den mest spennende jobben i vår del av medieverden og jeg tar fatt med både glede og en dose spenning, sier Mette Stensholt Schau.

For TV-seerne er nok Mette Stensholt Schau mest kjent som programleder for hageserien Grønn glede som hun ledet gjennom hele 14 sesonger på NRK1, men hun har i tillegg jobbet i NRK Vestfold i en årrekke.

Nå rykker hun opp og blir distriktssjef i NRK Vestfold, etter at NRK har omorganisert seg og nå består av fem regioner. Heidi Pleym har rykket opp fra Vestfold-jobben til å bli distriktssjef i region Vestfold, Telemark og Sørlandet.

Larvik-journalist Schau får ansvaret for om lag 25 medarbeidere som produserer til radio, tv og nett/mobil.

Synlig lokalt og i riksflatene

– For det er en krevende jobb også, i en virkelighet der stadig flere slåss om folks tid og oppmerksomhet. Det er mitt mål at vi sammen skal utvikle nye måter å jobbe på og nye konsepter som gir oss plass på riksdekkende flater. Vestfold, Telemark og Sørlandet må være like synlige i medielandskapet som andre deler av landet. Det være seg på nett, radio, tv og nye plattformer der publikum ønsker å finne våre produkter. I tillegg skal vi fortsatt være til stede lokalt og sørge for et godt tilbud i vårt område, sier Mette Stensholt Schau.

Hun er høyskolekandidat med administrasjon og ledelse fra Høgskolen i Agder. Hun har lang fartstid i NRK som både journalist og programleder.

Sankthansaften leder hun blant annet en maratonsending på nett fra Stavern , og i fjor fikk hun vise fram sin hjemby Larvik under NRKs 17. mai sendinger.

Erfaren journalist og programleder

– Jeg er svært glad for å få med Mette inn i lederteamet. Hun er nyskapende og idérik når det gjelder å skape nytt innhold på alle plattformer. Det er midt i blinken når hun også skal ha ansvar for at vi fra denne delen av landet tar mer sendeplass i nasjonale flater. I tillegg har hun et digitalt hode og en klar forståelse av hva publikums medievaner betyr for oss, sier regionredaktør Heidi Pleym.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.