Mette (54) blir ny Vestfold-sjef i NRK

BEKLAGELIG: Anslagsvis 130.000 husstander i Vestfold var uten FM-signaler for NRK P1 torsdag morgen. Distrikssjef Mette Stensholt Schau beklager og forklarer at det skyldtes en teknisk feil på senderen i Fredrikstad. (Arkivfoto)

BEKLAGELIG: Anslagsvis 130.000 husstander i Vestfold var uten FM-signaler for NRK P1 torsdag morgen. Distrikssjef Mette Stensholt Schau beklager og forklarer at det skyldtes en teknisk feil på senderen i Fredrikstad. (Arkivfoto) Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Dette er antakelig den mest spennende jobben i vår del av medieverden og jeg tar fatt med både glede og en dose spenning, sier Mette Stensholt Schau.

DEL

For TV-seerne er nok Mette Stensholt Schau mest kjent som programleder for hageserien Grønn glede som hun ledet gjennom hele 14 sesonger på NRK1, men hun har i tillegg jobbet i NRK Vestfold i en årrekke.

Nå rykker hun opp og blir distriktssjef i NRK Vestfold, etter at NRK har omorganisert seg og nå består av fem regioner. Heidi Pleym har rykket opp fra Vestfold-jobben til å bli distriktssjef i region Vestfold, Telemark og Sørlandet.

Larvik-journalist Schau får ansvaret for om lag 25 medarbeidere som produserer til radio, tv og nett/mobil.

Synlig lokalt og i riksflatene

– For det er en krevende jobb også, i en virkelighet der stadig flere slåss om folks tid og oppmerksomhet. Det er mitt mål at vi sammen skal utvikle nye måter å jobbe på og nye konsepter som gir oss plass på riksdekkende flater. Vestfold, Telemark og Sørlandet må være like synlige i medielandskapet som andre deler av landet. Det være seg på nett, radio, tv og nye plattformer der publikum ønsker å finne våre produkter. I tillegg skal vi fortsatt være til stede lokalt og sørge for et godt tilbud i vårt område, sier Mette Stensholt Schau.

Hun er høyskolekandidat med administrasjon og ledelse fra Høgskolen i Agder. Hun har lang fartstid i NRK som både journalist og programleder.

Sankthansaften leder hun blant annet en maratonsending på nett fra Stavern, og i fjor fikk hun vise fram sin hjemby Larvik under NRKs 17. mai sendinger.

Erfaren journalist og programleder

– Jeg er svært glad for å få med Mette inn i lederteamet. Hun er nyskapende og idérik når det gjelder å skape nytt innhold på alle plattformer. Det er midt i blinken når hun også skal ha ansvar for at vi fra denne delen av landet tar mer sendeplass i nasjonale flater. I tillegg har hun et digitalt hode og en klar forståelse av hva publikums medievaner betyr for oss, sier regionredaktør Heidi Pleym.

Artikkeltags