Gå til sidens hovedinnhold

Ny trener – eneste mulighet

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er nå snart en måned til neste kamp for Larvik Håndballklubb – hjemme mot nesten like svake Rælingen (6. januar i Jotron Arena). Den tiden må ledelsen i klubben bruke på å skaffe seg en ny trener. Ett poeng på 10 kamper og til dels store nederlag mot lag fra tabellens nederste del, gir en klar beskjed om det.

Nå er det sikkert mange som kan mene det samme, og med rette, men jeg har ført en statistikk på følgende fire områder som underbygger dette:

1) Pasninger over to eller flere soner

2) Overgang for sperre og oppspill til skytter

3) Finte 1 mot 1 i angrep

4) Takling i forsvar

I disse vesentlige delene av håndballspillet har jeg ikke sett snugg av fremgang i løpet av ti kamper. Ja, jeg har faktisk ikke sett et bevisst forsøk en gang. Derfor burde det vært klart, også for den sportslige ledelsen i klubben at dette ikke går lenger.

Ser man på andre kamper, som det er mange å se på, på TV, enten de er norske eller hentet fra et eller annet nivå i Europacupen, bygges det meste av spillet opp rundt et eller flere av disse punktene.

Nå kan det godt hende at LHK-ledelsen og trenerne skylder på nivået på sine spillere. Likevel burde det gå an å trene på noe av dette, men det ser ut som bevisst samspillstrening er helt fraværende.

Jeg har riktignok ikke vært til stede på noen av klubbens treninger, men bygger mine utsagn på det jeg ser i kampsammenheng. Jeg synes også samarbeidet mellom forsvaret og målvakt av og til er helt feil, og det synes jeg er litt rart ettersom Lene Rantala er med i trenerteamet. Men det er helt klart at de fleste skudd fra ni meter går i motsatt hjørne. Da er det merkelig at målvakten går i det korte hjørnet.

Og så gjelder det lagledelsen. Har motstanderne sin farligste spiller på høyre kant, må jo vingen i forsvar være en av de beste spillerne og ha spesiell oppmerksom den veien. I en av hjemmekampene var motstandernes høyreving lagets beste og scoret sju mål. Hvem hadde så LHK på sin plass, jo en av lagets kanskje dårligste spillere. Når det gjelder forsvarsspillet må det først og fremst takles, og ikke bare bli stående inne og håpe på å få blokkert.

Jeg legger ved et opptegnet angrepsmønster som jeg brukte for noen år siden. Hvorfor ser vi ikke noe lignende i dag?

Kommentarer til denne saken